Ακολουθούν αυτούσιες οι ανακοινώσεις της Δημοτικής Παράταξης «Ελπίδα για τη Λέρο»

11/08/2016

Χωρίς νερό μέσα στο καλοκαίρι η Λέρος

«Άλλη μια πρωτοτυπία, για το νησί μας, αποτελεί το γεγονός ότι είμαστε το μοναδικό μέρος, όπου, ό,τι καλό συμβαίνει, οφείλεται αποκλειστικά στο Δήμαρχο, ενώ για όλα τα κακά, φταίει πάντα, κάποιος άλλος. Έτσι και για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί από την έλλειψη νερού, φταίχτης  αυτή τη φορά, υποτίθεται ότι είναι η Δ.Ε.Η..

Θα πρέπει τελικά, να είναι πολύ ανόητος κάποιος, για να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι οι διακοπές ρεύματος στο νησί, είναι συχνότατες τα τελευταία χρόνια, ενώ οι ελλείψεις σε νερό, ξεκίνησαν, κυρίως από πέρυσι  και κορυφώνονται φέτος. Πόσο πολύ άραγε, υποτιμούν τη νοημοσύνη του Λεριακού λαού;;;

Η Δημοτική Αρχή του τόπου πέτυχε λοιπόν, μια ακόμα θλιβερή πρωτιά για φέτος: μέσα σε μια ήδη κατεστραμμένη τουριστικά περίοδο, άφησε το νησί χωρίς ΝΕΡΟ! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την ταλαιπωρία του ντόπιου πληθυσμού , αλλά και των επισκεπτών, που βιώνουν πρωτοφανείς συνθήκες διαβίωσης στο νησί μας!

Η διαχείριση ενός πολύτιμου φυσικού πόρου, όπως είναι το νερό, προφανώς αποτελεί μια έννοια, που απλά υπάρχει στο λεξιλόγιο των διοικούντων αυτού του τόπου, χωρίς όμως να μπορούν την έννοια αυτή να τη διαχειριστούν ουσιωδώς και να την αξιοποιήσουν, προς όφελος των πολιτών, ως οφείλουν άλλωστε, να κάνουν. Και αν τελικά οι ίδιοι, δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημα της λειψυδρίας, ας αφήσουν τα στελέχη της πρώην ΔΕΥΑΛ να κάνουν τη δουλειά, που έκαναν σωστά, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η τοποθέτηση ντουζιέρων στις παραλίες του νησιού αποτελεί μία ορθή επιλογή, για ένα νησί, που θέλει να αναπτυχθεί τουριστικά. Όταν όμως υπάρχει νερό στις παραλίες, ενώ ο πολίτης και ο επισκέπτης του νησιού, δεν έχουν νερό, για τις στοιχειώδεις ατομικές τους ανάγκες, στο σπίτι ή στο κατάλυμα, που διαμένουν, τότε το νησί αυτό, δεν είναι για τουριστική ανάπτυξη, παρά ΜΟΝΟ για τα ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!!!

Σε μία άνυδρη  χρονιά και παρόλη τη δρομολόγηση του μεγάλου και ιδιαίτερα δαπανηρού  έργου της Αφαλάτωσης, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την πρόληψη του προβλήματος αυτού. Κανένα μέτρο για την έγκαιρη αντιμετώπισή του!

Παρόλο τον μικρό αριθμό επισκεπτών, που έχει δεχθεί η Λέρος το φετινό καλοκαίρι,
πολλές περιοχές παραμένουν ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ. Και είναι πραγματικά αδιανόητο, το τί θα είχε συμβεί, στην περίπτωση που η Λέρος, είχε δεχθεί και φέτος, το πλήθος των επισκεπτών, που είχε τις άλλες χρονιές!!!!!!!!!!

  • Σκουπίδια, που δεν μαζεύονται καθημερινά!
  • Αποχέτευση, που μυρίζει σε όλα τα σημεία του νησιού!
  • Κυκλοφοριακό κομφούζιο σε περιοχές, όπως η Αγία Μαρίνα, όπου ο δήμαρχος αυθαίρετα, βάζει και βγάζει πινακίδες της τροχαίας!
  • Και ένα hotspot, που από τη μια, υποδέχεται όλους τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες από το νότιο Αιγαίο… και από την άλλη, τα λύματά του, ρυπαίνουν επικίνδυνα τον κόλπο των Λεπίδων.

Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν ένα, απείρου κάλλους, σκηνικό για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Η δυσφήμιση του νησιού έχει αγγίξει κόκκινο!

  • Καμία μέριμνα και καμία πρόβλεψη.
  • Χωρίς σωστή διαχείριση των απλών, καθημερινών προβλημάτων του τόπου.
  • Καμιά ορθολογική αντιμετώπιση των δυσκολιών.
  • Κανένας σχεδιασμός για τα στοιχειώδη της καθημερινότητας.
  • ΜΟΝΟ αποποίηση των ευθυνών και υπεκφυγές!!!!

Ο Λεριακός λαός ψήφισε: «Λέρος με ΟΡΑΜΑ και σχέδιο για όλους»!!!!!
Σσσσσσσσς!!!!!!!!!!!!! Λεριά και Λεριέ, μην τους ξυπνάτε, ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας!!!!».


05/08/2016

Στη θάλασσα τα λύματα από το hotspot στη Λέρο

«Στα τόσα προβλήματα, που συσσώρευσε στον τόπο, το hotspot, με αποκορύφωμα την τραγική φετινή τουριστική χρονιά, προστίθεται τώρα και ένα πολύ σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Ο Βιολογικός Καθαρισμός των Λεπίδων, έχει πάψει προ πολλού να λειτουργεί και τα λύματα από το hotspot καταλήγουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα. Ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα, λίγες δεκάδες μέτρα, μακριά από τη λειτουργία της μονάδας Αφαλάτωσης του Δήμου.

Η Ένωση Εργαζομένων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και απευθύνεται σε όλους τους αρμόδιους για να λάβουν  γνώση, αλλά και να επιρριφθούν ευθύνες!!! Η σιωπή των Αρχών του τόπου, δε δημιουργεί απλώς ανησυχία, αντιθέτως προδίδει εγκληματική αδιαφορία, όταν μάλιστα το πρόβλημα ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Τα ερωτήματα πολλά και ο Λεριακός λαός περιμένει απαντήσεις από τους αρμόδιους.  Αν υπάρχουν!!!

Πόσο κόστισε η υποτιθέμενη επισκευή και λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Λεπίδων;

Ποιος επέβλεψε τις εργασίες επισκευής;

Ποιος παρέλαβε το έργο και υπέγραψε για να πληρωθεί ο εργολάβος;

Ποιος είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία του, όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Κρατικού Θεραπευτηρίου (Τεχνική υπηρεσία) καταγγέλλουν το γεγονός;

Πόσο κινδυνεύει η δημόσια υγεία, από αυτή την περιβαλλοντική ρύπανση;

Ποιος ανέλαβε την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού, από τη σύνδεση του με το hotspot;

Γιατί δεν εξασφαλίστηκε κονδύλι για τη σύνδεση του hotspot, με το δίκτυο αποχέτευσης, πριν ακόμα, από την έναρξη λειτουργίας του;

Αυτοί που σκίζονταν για να τελειώσει το hotspot, τι έχουν κάνει, για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αυτά;

Η συνειδητή υποβάθμιση του τόπου μας, είναι θέμα, που ξεπερνάει τα όρια της απλής επίρριψης ευθυνών. Είναι πράξη ξεκάθαρα επιλήψιμη και καταδικαστέα!!!».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.