Το νησί μας επισκέφτηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Καμένος, για να διαπιστώσει την πορεία των έργων για τις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων μεταναστών.

Ο κ. Καμένος συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βίτσα, το Γενικό Γραμματέα κ. Φιλιππάκο, τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, κατέφθασε στο αεροδρόμιο με ελικόπτερο Σινούκ όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Λέρου, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντινίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μπαλαμπάνης και κ. Ζουμπούλης. Μετέβησαν στο χώρο όπου ξεκίνησαν και συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες στα Λέπιδα προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, οπότε πιστεύεται ότι θα λειτουργεί ο χώρος ταυτοποίησης.

Τόνισε ότι τις εργασίες και το συντονισμό του έργου αναλαμβάνει ο στρατός και η ΜΟΜΑ και θα λειτουργεί αποκλειστικά αυτός μόνο ο χώρος ως ταυτοποίησης και υποδοχής και καμία άλλη δομή. Οι δε δήμοι που επιβαρύνονται με την αναγκαστική δημιουργία αυτών των κέντρων θα ενισχυθούν ποικιλοτρόπως. Ο Δήμαρχος Λέρου επεσήμανε ότι η όλη συνεργασία γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να μην ξαναζήσουμε τα καλοκαιρινά φαινόμενα στο Λακκί και αναμένει την υλικοτεχνική υποστήριξη του δήμου καθώς και την πρόσληψη προσωπικού αποκλειστικά από τη Λέρο.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ηγηθεί προσωπικά των ενεργειών προς ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του Δημάρχου Λέρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.