Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα το πρωί στη Ρόδο, ο Πολιούχος Κωνσταντίνος Υδραίος. Νωρίς το πρωί ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας και πομπή που κατευθύνθηκε μέχρι και το Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου, όπου διενεργήθηκε και αρτοκλασία. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΔΡΑΙΟΥ«Χαιρετίζω τη Μητρόπολη και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, τους άρχοντες του τόπου και το λαό του Θεού. Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την πορεία που είχαμε που δεν είναι τυπική, αλλά ουσιαστική, σημαίνει ότι εμείς όλοι συμπορευόμαστε και πρέπει να συμπορευόμαστε στην εποχή μας, η οποία είναι δύσκολη. Καλούμαστε να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και αγαπημένοι. Η Αγία Τριάς διαφυλάσσει πάντα ημάς«, είπε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος προέστη της Πανηγύρεως του Πολιούχου της Ρόδου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος και Κω κ.κ. Ναθαναήλ, που βρέθηκαν σήμερα στη Ρόδο. Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο, τους Ιεροψάλτες, τα σχολεία, τους μαθητές, το Στρατό, τη Φιλαρμονική Στρατού και Δήμου κτλ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΔΡΑΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ«Ευχόμεθα σε όλους πλούσια τη χάρη Του Θεού. Το μήνυμα του Αγίου Κωνσταντίνου επίκαιρο και σήμερα. Ο Άγιος Κωνσταντίνος δήλωσε ουσιαστικά την ταυτότητά του, Χριστιανός Ορθόδοξος, Έλληνας. Αυτά μπορεί για λίγο να του τα έκλεψαν, αλλά εκείνος τα ξανά βρήκε, τα ξανά κέρδισε και έδωσε τη ζωή του για να τα κρατήσει, για να στείλει ένα μήνυμα, ένα μήνυμα ότι πρέπει να κρατάμε αυτά που μας παρέδωσαν οι γενιές που προηγήθηκαν και να τα παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται«, ανέφερε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ: Με πίστη και αγάπη, τιμάμε τον πολιούχο της Ρόδου, Κωνσταντίνο Υδραίο

«Τν λαμπρν γνον δρας κα τς Ῥόδου τ καχημα, κα Νεομαρτρων τ κλος, Κωνσταντνoν τιμσωμεν, ν μνοις κα δας πνευματικας, τν μνμην κτελοντες τν ατο, να λβωμεν πλουσαν τν μοιβν, παρ Θεο κραυγζοντες· δξα τ σ δοξσαντι Χριστ, δξα τ σ νισχσαντι, κα ν στροις καιρος σε στεφανσαντι».

Τα παραπάνω αναφέρονται στο απολυτίκιον του Κωνσταντίνου Υδραίου, που τιμά σήμερα η Εκκλησία και η Ρόδος, ως πολιούχο της. Ο Άγιος Κωνσταντίνος, στάθηκε με βαθιά πίστη και αποφασιστικότητα μπροστά τον Τούρκο διοικητή της Ρόδου και ομολόγησε τη Χριστιανική του πίστη. Δεν υπέκυψε μπροστά σε θανάσιμα βασανιστήρια, ενώ δεν πρόδωσε την πίστη του ούτε και όταν αποφασίστηκε ο απαγχονισμός του.

Ο υπ. βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Στέφανος Δράκος

Ο υπ. βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Στέφανος Δράκος

Η σημερινή εορτή, ημέρα κατά την οποία θανατώθηκε ο Νεομάρτυρας Κωνσταντίνος, αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος, όσα και εάν του προσφερθούν, ακόμη και εάν υποκύψει και αλλαξοπιστήσει, θα πρέπει να θυμάται και να τιμά την αληθινή, βαθιά και ειλικρινή του πίστη. Να μη διστάζει ακόμη και μπροστά στο θάνατο, για την αλήθεια, το καλό και το δίκαιο.

Ο Κωνσταντίνος, που έγινε Χασάν, είδε τη μητέρα του να του κλείνει την πόρτα, αρνούμενη να δεχτεί εάν γιό «διαφορετικό» από εκείνον που γέννησε. Βασανίστηκε μέρα και νύχτα και στα 30 του έτη, βρήκε τραγικό θάνατο, επειδή βρήκε τη δύναμη να ομολογήσει την πίστη του στο Θεό. Στη φυλακή, η νύχτα έγινε μέρα και ουράνιο φως τον ελευθέρωσε από τα δεσμά.

«Χασάν μπέη», είπε, «είμαι ο άλλοτε υπηρέτης σου Κωνσταντίνος από την Ύδρα, που με δόλο με κάνατε μουσουλμάνο. Σου επιστρέφω τη ψεύτικη θρησκεία σου και σου λέγω ότι είμαι Χριστιανός και Χριστιανός θα πεθάνω», όπως και έγινε. Ο Κωνσταντίνος, γεννήθηκε και πέθανε Χριστιανός, με βαθιά και ειλικρινή πίστη. Το Άγιο Λείψανό του θάφτηκε στη Ρόδο, με τη δέουσα λαμπρότητα.

Με βαθιά πίστη, αλήθεια, ειλικρίνεια και αγάπη, πρέπει να συνεχίσουμε να πορευόμαστε οι Έλληνες, οι Δωδεκανήσιοι, παρά τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες, τα βασανιστήρια. Με πίστη και αγάπη, για την Ελλάδα της Χριστιανοσύνης και της αλήθειας.

Χρόνια πολλά σε όλους όσοι γιορτάζουν σήμερα.

Χρόνια πολλά στους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες.

Χρόνια πολλά στους Δωδεκανήσιους.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Πηγή: Black Monday.gr


SAM_8014 SAM_8012 SAM_8009 SAM_8006


SAM_8002 SAM_8001 SAM_8000 SAM_7997 SAM_7994 SAM_7992 SAM_7990 SAM_7989 SAM_7986 SAM_7985 SAM_7984 SAM_7982 SAM_7980 SAM_7978 SAM_7977 SAM_8028

Leave a Reply

Your email address will not be published.