Στη Ρόδο ο επικεφαλής του Επικρατείας Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης

Στη Ρόδο βρίσκεται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Βουλευτής Επικρατείας και Συντονιστής ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων της ΝΔ. Τον Καθηγητή, που είχε τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, υποδέχθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας και ο Πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Στέφανος Δράκος.

Ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, αφού επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας εξήρε το έργο και τις δράσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ότι αφορά στη σοβαρή και υπεύθυνη δράση που ακολούθησε στο μεταναστευτικό, στο ασφαλιστικό, καθώς και στο θέμα των αγροτών.

«Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα θέματα, αποφεύγοντας τον εύκολο δρόμο που θα ήταν οι λαϊκίστικες κινήσεις. Με υπευθυνότητα αντιμετώπισε το μεταναστευτικό, το ασφαλιστικό, το θέμα των αγροτών», είπε ο κ. Φορτσάκης, συμπληρώνοντας πως, η σημερινή κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε εκλογές, ούτε στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, διότι είναι μία κυβέρνηση που δίνει προτεραιότητα στην παραμονή της στην εξουσία. 

Ιδιαίτερα μνεία έκανε, στα θέματα που αφορούν την παιδεία, τονίζοντας ότι οι πολιτικοί θα έπρεπε να δίδουν μεγαλύτερη βαρύτητα – προσοχή στην παιδεία απ’ ότι στην οικονομία, προσθέτοντας ότι, η πορεία βελτίωσης που ακολουθούσε η χώρα το 2014, ανακόπηκε βίαια το  2015, με τη χώρα να βρίσκεται υπό οικονομική κατοχή, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εάν συγκροτηθεί ένα εθνικό σχέδιο διάσωσης από την ίδια την Ελλάδα, για την Ελλάδα. Σε ότι αφορά στη Ρόδο, ο Καθηγητής, αφού εξέφρασε την αγάπη του και το θαυμασμό του για το νησί, είπε πως πρόκειται για ένα νησί σε κομβικό σημείο με τρομακτικά σημαντικό πλούτο μνημείων και ιστορίας, που αποτυπώνει την ιστορία του ανθρώπινου γένους και έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των Τουριστικών Σχολών, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε και τι γίνεται γύρω μας (στα μικρασιατικά παράλια), όχι για να χτυπάμε τους άλλους, αλλά για να αναπτύσσουμε τον ευγενή συναγωνισμό – άμιλλα. Να κάνουμε καλύτερους τους εαυτούς μας. 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, από τη δική του πλευρά, συμπλήρωσε πως, η Νέα Δημοκρατία θα είναι σύντομα κυβέρνηση και θα μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ευχαριστώντας δημόσια τον κ. Φορτσάκη, για όσα έχει κάνει για θέματα που αφορούν τη Ρόδο και για την παρουσία του στο νησί. Ακολούθως, ο κ. Φορτσάκης, μαζί με τους κ.κ. Κόνσολα και Δράκο, αλλά και τους Α. Μαρίνο και Κ. Γλεντή, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κκ Κύριλλο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Γαλλικό Κατάλυμα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου κ.α.

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ 1 ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ 2 ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ 1 ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.