Στη Ρόδο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων – Υποδοχή από τον Δήμαρχο Ρόδου

Θέμα: Υποδοχή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων από τον Δήμαρχο Ρόδου

Με αισθήματα σεβασμού, τιμής, χαράς και ιδιαίτερης θέρμης ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος υποδέχθηκε σήμερα (25.07) στις 11 π.μ. στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, που πραγματοποιεί για πρώτη φορά προσκυνηματική επίσκεψη στη Ρόδο.

Στην υποδοχή παρέστησαν επίσης εκ μέρους της εκκλησίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Ο Δήμαρχος κατά την υποδοχή του Μακαριώτατου δήλωσε πως η επίσκεψη του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Ρόδο, η ιστορία της οποίας είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του Πατριαρχείου. Ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο ότι, λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού της Ρόδου και της εγγύτητας της στους Άγιους Τόπους, οι Ρόδιοι πιστοί επισκέπτονται συχνά τους Άγιους Τόπους, ως τακτικοί προσκυνητές και πιστοί φίλοι του Πατριαρχείου και ταυτόχρονα αφουγκράζονται καλύτερα από οποιουσδήποτε άλλους τα προβλήματα  μίας συνεχώς «ταραγμένης περιοχής» ειδικότερα τη σημερινή εποχή, με την έκρηξη του προσφυγικού ζητήματος.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ρόδου για την υποδοχή, τους κατοίκους της Ρόδου για την αγάπη τους, καθώς και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου, καθώς συχνά φιλοξενούνται παιδιά πιστών από τους Αγίους Τόπους, στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης.

Το πρόγραμμα του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ΄, περιλαμβάνει προσκυνηματικές επισκέψεις  σε εκκλησίες της Ρόδου, της Σύμης και του Πανορμίτη, όπως επίσης  και   την επίσκεψη του στους  αρχαιολογικούς χώρους της  Μεσαιωνικής Πόλης και της Λίνδου.

Την Πατριαρχική συνοδεία αποτελούν η συμπατριώτισσα μας πρώην Αντιπρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κα. Τόνια Μωροπούλου και ο Πρέσβης επί τιμή κ. Παντελής Αστεριάδης και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.