Στη Ρόδο, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκου Κοτζιά και της Ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Black Monday.gr, ο  Γενικός Δ/ντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος, διότι επιλέγει η Ρόδος για κάτι τόσο σημαντικό, που καθορίζει τη Ρόδο από το ρόλο που είχε στην αρχαιότητα σαν σταυροδρόμι πολιτισμών, σαν γέφυρα που συνέδεε την Ανατολή με τη Δύση», ανέφερε ο κ. Κόκκινος, σημειώνοντας πως το θέμα του συνεδρίου είναι η ειρήνη και ασφάλεια του κόσμου.

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στην αίθουσα εθιμοτυπίας στο Δήμο Ρόδου συναντήθηκαν ο Γενικός Δ/ντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος, με τους επιτελείς του Υπουργείου Εξωτερικών, την Δ/ντρια του γραφείου τύπου του Υπουργού, την Δ/ντρια της Εθιμοτυπίας, εκπροσώπους της γενικής γραμματείας Τύπου, της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Στρατηγό και τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος. Ουσιαστικά, ήταν μία συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς, τον Δήμο και την Περιφέρεια, για να συζητηθεί κάτι πολύ σημαντικό που δεν αφορά μόνο τον τόπο μας, αλλά και την Ελλάδα, την Ευρώπη και γενικότερα τον κόσμο.

Τα θέματα του συνεδρίου, θα αφορούν στα προβλήματα που ταλανίζουν ολόκληρο τον κόσμο, το μεταναστευτικό, τα θέματα που ταλαιπωρούν την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και αυτά που χωρίζουν τον ευρωπαϊκό κόσμο και τον αραβικό. Τα μέλη του συνεδρίου, θα είναι υπουργοί Εξωτερικών επτά χωρών και επτά ηγέτες από τον Αραβικό κόσμο. Ελπίδα όλων είναι τα άτομα αυτά, να έρθουν σε μία κοινή συμφωνία, που θα μείνει στην ιστορία ως η «Συμφωνία της Ρόδου 2016».

Τις μέρες αυτές του Σεπτεμβρίου, η Ρόδος, θα γίνει το κέντρο του κόσμου, θα την παρακολουθεί όλη η γη. Θα βρεθούν στο νησί μας για την κάλυψη του γεγονότος τα μεγάλα δίκτυα, και εκπρόσωποι του ελληνικού τύπου και των καναλιών. Γι’ αυτό, ο κ. Κόκκινος, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Καμπουράκη, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, που αγκάλιασε – όπως είπε – από την πρώτη στιγμή τη σχετική πρωτοβουλία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.