Φωτογραφήθηκε με τον Ευ. Μεϊμαράκη, με τον Α. Γεωργιάδη και με την Ντ. Μπακογιάννη

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΣτη συνεδρίαση της Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη στις 21/10/2015 με θέμα «Κάνοντας τις Επενδύσεις της Ε.Ε. να Δουλεύουν στις Περιφέρειες και τις Πόλεις» τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε. κ. Χ. Κόκκινος.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κόκκινος εξέφρασε την άποψη που ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας μας, ότι θέλουμε να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ισότιμων κρατών- μελών που θα πρυτανεύει η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η Αλληλεγγύη και η Κοινωνική Δικαιοσύνη.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣΕπίσης αναφέρθηκε στο οξύτατο πρόβλημα του προσφυγικού και της παράτυπης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με μία από τις βασικές πύλες εισόδου των παράτυπων μεταναστών τα Δωδεκάνησα, αλλά και το γεγονός ότι πρέπει να επισπευσθεί η χρηματοδότηση της χώρας μας από τα κονδύλια της Ε.Ε..

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια που ακολουθούνται οι πολιτικές των περικοπών, αλλά και στους μειωμένους πόρους που διατίθενται στην Αυτοδιοίκηση και περιορίζουν τις δυνατότητες για στήριξη του κοινωνικού κράτους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΝΤΟΡΑ ΑΔΩΝΙΣΤέλος, όσον αφορά το επενδυτικό κλίμα, επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ευκαιρίες και είναι ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα περιορίσουν την ανεργία. Με δεδομένο ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και είναι απαραίτητη η συνεργασία των κρατών-μελών της Ε.Ε., το επενδυτικό κλίμα μπορεί και πρέπει να στηριχτεί στην Ελλάδα και να προχωρήσει με όρους μέλλοντος και ανάπτυξης.

  • Στις 22/10/2015 και λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μαδρίτη με προορισμό τη Ρόδο, ο κ. Κόκκινος παρακολούθησε τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ. – E.P.P.) που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με εκλογή των οργάνων διοίκησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.