Ο Δημήτρης Κρεμαστινός στη Σύμη

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός επισκέφθηκε τη Σύμη όπου έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από δεκάδες κατοίκους, φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Απευθυνόμενος σε εκείνους, είπε τα εξής:

«Βλέπετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται αφού τα πιο προβεβλημένα αριστερά του στελέχη αποχωρούν. Και αποχωρούν γιατί δεν έδειξε συνέπεια στο πρόγραμμά του και στις αρχές του. Γιατί όπως οι ίδιοι λένε, αντί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη έπραξε ακριβώς τα αντίθετα.

Έτσι, η κύρια δύναμη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εύπιστοι και καλοπροαίρετοι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν σε ό,τι άκουγαν. Πίστεψαν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα μετενσαρκωθεί στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και θα ξαναέρθει με τη μορφή του 1981. Αντί για όλα αυτά, βλέπουν σήμερα ένα νέο, σκληρότατο μνημόνιο που θα γονατίσει τη χώρα αλλά που αναγκαστήκαν να το δεχθούν σχεδόν όλα τα κόμματα γιατί η χώρα μέσα σε 6 μήνες έφθασε στο στάδιο της χρεοκοπίας, οι τράπεζες έκλεισαν, οι άνεργοι αυξήθηκαν και η αγωνία του αν στο τέλος του μηνός θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις έγινε για τον κόσμο εφιάλτης.

Ποιος θα το φανταζόταν ότι όλα αυτά τα πράγματα θα γίνονταν μέσα σε 6 μόλις μήνες; Ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσαν να το διανοηθούν.

Όμως, αυτή η σκληρή πραγματικότητα πρέπει να φωτίσει τα μυαλά όλων των Ελλήνων αλλά κυρίως των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Αν θέλουν να ξαναδούν να λειτουργεί το κοινωνικό κράτος που το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε και δημιούργησε. Αν θέλουν να ξαναδούν τα εργασιακά τους δικαιώματα που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τους προσέφεραν, αν θέλουν να δουν να επανέρχονται προοδευτικά μισθοί και συντάξεις που επίσης το ΠΑΣΟΚ τα είχε επιτύχει, να εμπιστευθούν ξανά το ΠΑΣΟΚ που διαθέτει και σοβαρά και έμπειρα στελέχη για να ξαναφέρει την πρόοδο και την προκοπή στους κατοίκους της χώρας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.