Στις 18.00 νέα φουρνιά μεταναστών στη Ρόδο – Στους 204 οι μετανάστες!

Στη Ρόδο αναμένεται να φτάσουν από το νησί της Χάλκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Black Monday.gr, ακόμη 150 περίπου μετανάστες, ενώ ήδη από το πρωί μεταφέρθηκαν στα παλιά σφαγεία 54 μετανάστες που έφτασαν στη Ρόδο από την ακριτική Σύμη. Οι μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αστυνομικές Αρχές, αφού προχώρησαν στην ταυτοποίησή τους, δίδοντάς τους τα σχετικά έγγραφα!

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΡΟΔΟΣ ΣΦΑΓΕΙΑ

Οι 54 μετανάστες, υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, μεταφέρθηκαν σήμερα από το πάρκο του Βύρωνος που είχαν εγκατασταθεί στο χώρο των παλιών σφαγείων, όπου και βρέθηκε από νωρίς ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος και μερίμνησε για τη στέγαση, τη διατροφή τους, την τοποθέτηση βιοχημικών τουαλετών και τον καθαρισμό του σημείου. Το πρωί φέρονται δε να μεταφέρθηκαν στην Αθήνα οικογένειες μεταναστών που είχαν μαζί τους μικρά παιδιά, προς άμεση διευκόλυνσή τους.

Σήμερα στις 18.00 αναμένεται να φτάσουν στη Ρόδο από τη Χάλκη, ακόμη 150 περίπου μετανάστες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μεταφερθούν στο χώρο των παλιών σφαγείων. Στο σημείο βρίσκεται και ο Μιχάλης Πιλάτος, τοπικός σύμβουλος Ρόδου, ο οποίος συνδράμει τους μετανάστες, όπως και άνδρες της Ε.Ο.Π.Κ. CB Δωδεκανήσου. 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΡΟΔΟΣ ΣΦΑΓΕΙΑ

Η ανησυχία για την άφιξη μεταναστών και στο νησί της Ρόδου είναι ιδιαίτερα έντονη, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται έντονες αντιδράσεις και φόβοι για πιθανή μετατροπή του νησιού σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Παράδειγμα προς αποφυγή η κατάσταση που επικρατεί στην Κω και δυσφημεί τον τουρισμό των νησιών.

Η επίσημη δήλωση του δημάρχου Ρόδου

«Οι μετανάστες δεν πρόκειται να εξαπλωθούν ανεξέλεγκτα στο κέντρο της Ρόδου»

Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, αμέσως μετά την μεταφορά 54 μεταναστών από τη Σύμη και τη Χάλκη στις εγκαταστάσεις των παλιών σφαγείων, οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν «εγκατεστημένοι» σε πάρκα και πλατείες της πόλης.

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος επεσήμανε την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής τονίζοντας όμως πως «Αυτό από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα. Χρειάζεται η έγκαιρη ενημέρωση από τους Δημάρχους των γύρω νησιών, καθώς και από τις αντίστοιχες λιμενικές και αστυνομικές αρχές, προκειμένου να γνωρίζουμε τον αριθμό των μεταναστών που κατευθύνονται στο νησί μας».

Να σημειωθεί πως όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται στο χώρο των σφαγείων αναχωρούν για Αθήνα την Τετάρτη, και παρά τις ενέργειες του Δημάρχου για να άμεση αναχώρηση τους, μόλις 15 άτομα μπόρεσαν σήμερα να φύγουν, λόγω της αυξημένης πληρότητας των πλοίων.

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ 2

Από το πρωί συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν το χώρο των σφαγείων, ενώ παράλληλα ο Δήμος της Ρόδου έχει ήδη μεριμνήσει από το δημοτικό συσσίτιο, για τη σίτιση των μεταναστών, έχει εγκαταστήσει χημικές τουαλέτες, και κάδους απορριμμάτων στο χώρο. Στο χώρο των σφαγείων βρίσκονται επίσης από το πρωί συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι εθελοντές CBR, η εταιπρόφυκα και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου,  οι οποίοι συνδράμουν με τα μέλη τους στον καθαρισμό, στη διαμόρφωση και στη φύλαξη του χώρου, καθώς και ιδιοκτήτες μηχανημάτων και εργολάβοι χωματουργικών εργασιών.

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Πηγή: Black Monday.gr

Φωτορεπορτάζ: Nicolas Nanev

Leave a Reply

Your email address will not be published.