Κατά τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ 2015 το ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ διεκπεραίωσε 770 περιστατικά (επείγοντα & χρόνια) έναντι 670 του αντίστοιχου μήνα του 2014. Αναλυτικότερα τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν είχαν ως εξής:

Τροχαία  88
Παθολογικά255
Ορθοπεδικά185
Αναπνευστικά  40
Μέθη  45
Χρόνια157

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ


Πλήρης επιβεβαίωση του Black Monday.gr, από τα παραπάνω στοιχεία και για την κατάσταση με τα περιστατικά μέθης. Σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία μόνο το μήνα Ιούνιο 2015, αντιμετωπίστηκαν 45 περιστατικά μέθης σε όλο το νησί της Ρόδου!

Σε κατάσταση μέθης φέρονται να μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», δεκάδες τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν να διασκεδάσουν στην περιοχή της Ορφανίδου στη Ρόδο. Τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ του BlackMonday.gr, είναι σοκαριστικά και θα πρέπει να προβληματίσουν έντονα τους αρμοδίους.

Βάσει στοιχείων το τελευταίο χρονικό διάστημα (κυρίως μετά και την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου), μεταφέρθηκαν συνολικά 40 άτομα από την Ορφανίδου στο Νοσοκομείο της Ρόδου, σε κατάσταση μέθης! Δηλαδή, είχαν μεθύσει τόσο που χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα. Κάποια εξ’ αυτών μάλιστα φέρονται να δηλώνουν στους αρμοδίους, ότι είχαν πιει μόλις ένα ή και δύο ποτά (!)

Την περσινή περίοδο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν μόλις 6 ατόμων, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει περαιτέρω τους ιθύνοντες για την κατάσταση που φαίνεται να παρουσιάζεται στην περιοχή. Άνδρες του ΕΚΑΒ καλούνται να μεταφέρουν τους ανθρώπους μεθυσμένους στο Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ορισμένες φορές ή και τις περισσότερες, καταγγέλλεται – βάσει των πληροφοριών – ότι οι πελάτες παρουσιάζουν κάποιο αναπνευστικό ή καρδιολογικό πρόβλημα, ώστε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φθάσει γρηγορότερα στην περιοχή (!)

Την ώρα δηλαδή, που το προσωπικό μετά δυσκολίας μπορεί – εξαιτίας της υποστελέχωσης και παρά την αξιέπαινη προσπάθεια των υπαλλήλων – να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νησιού, θα πρέπει να επισκέπτεται κάθε λίγο και λιγάκι την Ορφανίδου, ώστε να σώζει τους τουρίστες, οι οποίοι πέφτουν «θύματα;» μέθης.

Οι αρμόδιοι θα πρέπει άμεσα πάντως και σε κάθε περίπτωση να ερευνήσουν εάν συμβαίνει κάτι ύποπτο στην περιοχή, αφού είναι λογικό να μην μπορούν να ελέγξουν πόσο θα πιει ο κάθε επισκέπτης.

Πηγή: blackmonday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.