Την εκπόνηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων μικρών Δήμων της Δωδεκανήσου, αναλαμβάνει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΡΟΠΟΑΝ» Γιώργος Υψηλάντης, με σχετική απόφαση που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Παρότι ο κ. Γιώργος Υψηλάντης, δεν κατάφερε να αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στην «Ενεργειακή ΑΕ», ύστερα από τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τελικώς, ο επικεφαλής της «ΡΟΠΟΑΝ», αξιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να εκπονήσει τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων.

Ο κ. Γιώργος Υψηλάντης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΡΟΠΟΑΝ», εκτελούσε νωρίτερα χρέη Αναπληρωτή Διευθυντή στη ΔΕΥΑΡ και Πρώην Διευθυντή στη Δημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας Ρόδου. Σε πρώτη φάση και μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί, όταν έγινε γνωστή η πρόθεση αξιοποίησής του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο ίδιος είχε υποστηρίξει με επίσημη γραπτή του δήλωση, πως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, του είχε ζητήσει τις επαγγελματικές του υπηρεσίες, και δεν τον είχε επιλέξει ως εκπρόσωπο της Δημοτικής Παράταξης που είναι επικεφαλής.

Σε κάθε περίπτωση, παρά τις επισημάνσεις του κ. Γιώργου Υψηλάντη, ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μηχανικός, και πως σε καμία περίπτωση δεν θα παραιτηθεί από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, τελικώς η πρόθεση για την τοποθέτησή του στην «Ενεργειακή ΑΕ» δεν τελεσφόρησε, όχι τουλάχιστον τότε… Σήμερα πάντως, και συγκεκριμένα πριν από περίπου 20 ημέρες, ο κ. Γιώργος Υψηλάντης, ανέλαβε να εκπονήσει τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων μικρών Δήμων της Δωδεκανήσου. 

«Πιστεύω στους πολιτικούς με ένσημα κι όχι στους αργόμισθους επαγγελματίες της πολιτικής. Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα του άλλου στην εργασία», είχε δηλώσει ο κ. Υψηλάντης, ο οποίος – πέραν της πολιτικής του πορείας ως επικεφαλής της «ΡΟΠΟΑΝ» – ήταν πρώην Αναπληρωτής Διευθυντής στη Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΥΑΡ και πρώην Διευθυντής στην επίσης Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΚΡ).

Σε κάθε περίπτωση, η σχετική απόφαση, ελήφθη σε συνεδρίαση της ΠΕΔ, αφού η έλλειψη Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, συνιστά παράγοντα αιρεσιμότητας μέρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Βάσει της αποφάσεως, ο κ. Γιώργος Υψηλάντης, από την 1η Μαρτίου 2016 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2016, θα πρέπει να έχει εκπονήσει τα σχετικά σχέδια έναντι του ποσού των 38.000 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.

Leave a Reply

Your email address will not be published.