Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, για την επιλογή της Κυβέρνησης να καταστείλει βίαια τους κατοίκους της Κω που αντιτίθενται στη δημιουργία hotspots τη στιγμή που οι τουριστικές κρατήσεις έχουν ήδη πτώση κατά 40%. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός με την ερώτησή του ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή να αποσύρει τα ΜΑΤ και να έρθει σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να δοθεί συνολική λύση στο θέμα.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Κουρουμπλή

Θέμα: Καταστολή αντί για συνεννόηση στην Κω;

Για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού της Κω οι κάτοικοι είδαν τα ΜΑΤ να τους χτυπούν γιατί προασπίζονται το αναμφισβήτητο δικαίωμά τους: την οικονομική επιβίωσή τους, δεδομένου ότι ανακοινώθηκε ότι οι φετινές κρατήσεις στα ξενοδοχεία έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι κατά 40%. Εφόσον η Κυβέρνηση αποδέχθηκε τη δημιουργία των hotspots στα νησιά, υποστηρίξαμε ότι αυτά θα έπρεπε να δημιουργηθούν σε νησιά μικρά, δορυφορικά των μεγάλων τουριστικών νησιών και όχι στα νησιά με μεγάλο τουριστικό ρεύμα όπως η Κως.

Σήμερα, ζητώ την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ και συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την παροχή χώρου δημιουργίας των hotspots εκτός των ζωνών όπου ο τουρισμός δραστηριοποιείται έντονα κάθε χρόνο.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται άμεσα να πράξει για την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ και πώς σκοπεύει να διευθετήσει το θέμα συνολικά;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Leave a Reply

Your email address will not be published.