Υποχρέωση των Δήμων η παράταση συμβάσεων όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Δεν απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού, σχετικά με την άρνηση Δήμων να εφαρμόσουν το Νόμο 4351/2015 για τους συμβασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α., απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο κ. Βερναρδάκης τονίζει ότι «…Σε κάθε περίπτωση ο εκάστοτε φορέας είναι υποχρεωμένος να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την εφαρμογή της ή μη.»

Όπως επισημαινόταν στη σχετική ερώτηση «…με το Ν. 4351/2015 παρατάθηκαν αυτοδικαίως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 οι ισχύουσες μέχρι την ψήφιση του Νόμου, καθώς και όσες είχαν λήξει μέχρι 30 ημέρες πριν την έναρξη ισχύος του, ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα κτιρίων δημοσίων υπηρεσιών, ανεξάρτητων αρχών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ (Δήμοι και Περιφέρειες) και στην αποκομιδή απορριμμάτων των Δήμων.

Ειδικά στους τουριστικούς Δήμους, όπου είναι σύνηθες φαινόμενο η καθυστέρηση στην πρόσληψη του εποχικού προσωπικού καθαριότητας, αυτή η ρύθμιση επιτρέπει την έγκαιρη προετοιμασία τους ενόψει της ερχόμενης τουριστικής περιόδου.»

Επισυνάπτονται:

  1. Η ερώτηση που κατατέθηκε
  2. Η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη
  3. Η ερμηνευτική εγκύκλιος

1 Ερώτηση για συμβασιούχους καθαριότητας

2 Απάντηση Αναπλ Υπ Χρ Βερναρδάκη

3 Εγκύκλιος για συμβασιούχους καθαριότητας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.