Στο δήμαρχο ο διευθυντής Εμπορίου του Περθ και αντιπροσωπεία από τη Λεμεσό

Θέμα: Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου με τον διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου του Περθ

Η συνεργασία της Ρόδου και της πόλης Περθ της μακρινής Αυστραλίας, σε θέματα εκπαίδευσης, επενδύσεων και εμπορικών συναλλαγών, τεχνογνωσίας σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης και φυσικά σε θέματα πολιτισμού,   απετέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου με τον διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου, του  Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Darren Levy, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, παρουσία και του αντιδημάρχου Τέρη Χατζηιωάννου.

Το Κέντρο Διεθνούς Εμπορίου, εδρεύει στην πόλη Περθ, πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, η οποία  έχει αδελφοποιηθεί με το Δήμο Ρόδου πριν 30 και πλέον χρόνια, η δήμαρχος είναι ελληνικής καταγωγής  και οι χιλιάδες Έλληνες που ζουν εκεί, έχουν δημιουργήσει  από τις ισχυρότερες ελληνικές παροικίες του Απόδημου Ελληνισμού.

«Ο Δήμος της Ρόδου», όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος «θα αποτελέσει τον σύνδεσμο μεταξύ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντίστοιχους φορείς της Δυτικής Αυστραλίας, προκειμένου  να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που μας δίδεται για ανταλλαγές φοιτητών, εξαγωγές  ροδίτικων προϊόντων, αλλά και σε θέματα  τεχνογνωσίας  της δημόσιας διοίκησης από το Δήμο του Περθ».

Δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από τη συζήτηση και το θέμα της διεκδίκησης από πλευράς δήμου Ρόδου να είναι η Ρόδος  «η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021», με τον κ. Χατζηιωάννου να ζητεί την στήριξη και αρωγή του αδελφοποιημένου δήμου του Περθ, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρόδος προς αυτή την κατεύθυνση. Συζητήθηκαν επίσης και θέματα πολιτιστικών ανταλλαγών.


Θέμα: Αντιπροσωπεία της Λεμεσού Κύπρου επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ρόδου – Φιλικός αγώνας Κυπρίων και Ροδίων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών

Η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων Λεμεσού Κύπρου και Ρόδου, σε όλους τους τομείς, συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, με την πολυπληθή αντιπροσωπεία από εκπροσώπους του Δήμου Λεμεσού Κύπρου και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Λεμεσού, παρουσία βετεράνων ποδοσφαιριστών των ομάδων Ρόδου και Διαγόρα.

Την αποστολή αποτελούσαν ο αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούπας, ο δημοτικός σύμβουλος Αποστόλης Ψαράς, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αυγερινός Βούρας και Ερμογένης  Ερμογένους και τα μέλη της αποστολής Γεώργιος Γεωργίου και Ανδρέας Γεωργίου.

Από πλευράς της ποδοσφαιρικής αντιπροσωπείας βετεράνων Ρόδου- Διαγόρα παρόντες ήσαν ο πρόεδρος Γιάννης Παυλίδης, ο αντιπρόεδρος Μέντος Ζωάννου και ο γενικός γραμματέας Ηλίας Βασιλαράκης.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Λεμεσού, η οποία ανέρχεται σε 27 άτομα,  επισκέπτεται κάθε χρόνο το νησί, καθώς είναι αδελφοποιημένος με το Δήμο Ρόδου. Ζητήθηκε δε η αρωγή του δημάρχου στην επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Λεμεσού – Ρόδου καθώς και της αεροπορικής σύνδεσης των δύο πόλεων.

Επί τάπητος τέθηκε δε από τον κ. Χατζηδιάκο και το ενδιαφέρον που έχουν ήδη εκδηλώσει Κύπριοι επιχειρηματίες και επενδυτές για ακίνητα, όπως η περιοχή των παλιών σφαγείων το παλιό νοσοκομείο και άλλα. «Να κερδίσουμε το στοίχημα με τις αγορές του εξωτερικού » τόνισε ο δήμαρχος.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του δήμου Λεμεσού εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στη Ρόδο σχετικά με τη διεκδίκηση της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της Λεμεσού έδωσε το ποσό των 500 ευρώ για τις ανάγκες του Συσσιτίου της Ρόδου, αγοράζοντας οι ίδιοι τρόφιμα τα οποία και θα παραδώσουν στους υπευθύνους της δομής.

Υπενθυμίζουμε ότι, σήμερα στις 6:30 το απόγευμα,  η ποδοσφαιρική ομάδα τους θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τους Βετεράνους Ρόδου και Διαγόρα, στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.