Συνολικά έξι άτομα παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση με το σκάνδαλο των ακινήτων με κεντρικό πρόσωπο τον άλλοτε μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο.

Συγκεκριμένα με το υπ. αριθμ. 1372/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται να δικαστούν ο μεγαλοκατασκευαστής  και έγκλειστος στις φυλακές, Ιωάννης  Καρούζος, η πρώην σύζυγός του, Ρεβέκα Σκαφτούρα, και άλλα τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Κατά περίπτωση  τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι: νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και  έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που υιοθετεί πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο Ι. Καρούζος και η Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα, προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια  και  οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα και η μητέρα της, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

http://www.kathimerini.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.