Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο FB, ο χειρούργος Δρ Ντίνος Κωνσταντινίδης από την Κάρπαθο, αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, ενώ βρισκόταν εν πλω με τη θαλαμηγό της και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κ.Υ. Πάτμου. Ο Δρ Ντίνος Κωνσταντινίδης, που χρειάστηκε να διακόψει τις διακοπές του στην Κάρπαθο, έχει χειρουργήσει και τη μητέρα της Μαριάννα Λάτση. 

Η θαλαμηγός της Μαριάννας Λάτση, στα Αρμάθια, νησίδα που βρίσκεται βορείως της Κάσου.

Η θαλαμηγός της Μαριάννας Λάτση, στα Αρμάθια, νησίδα που βρίσκεται βορείως της Κάσου.

Η ανάρτηση του χειρουργού Δρ Ντίνου Κωνσταντινίδη:

«Έδωσε λύση στο πρόβλημα ο χειρουργός Δρ Ντίνος Κωνσταντινίδης.

Σε κίνδυνο μπήκε η ζωή της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση στις 6 Αυγούστου, μία μέρα πριν τα γενέθλια της. Με φρικτούς πόνους στην κοιλιακή χώρα, ευρισκόμενη εν πλω στη θαλαμηγό της οικογένειας, χρειάστηκε να πάει εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Πάτμου όπου έγινε η διάγνωση οξύτατης σκωληκοειδίτιδας και από εκεί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Ο κ. Ντίνος Κωνσταντινίδης

Ο κ. Ντίνος Κωνσταντινίδης

Ο γνωστός διεθνώς χειρουργός από την Κάρπαθο, Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Καθηγητής Χειρουργικής του Ohio State University, Διευθυντής της Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, που έχει χειρουργήσει στο παρελθόν και τη μητέρα της κυρία Μαριάννα Λάτση με παρόμοιο πρόβλημα, διέκοψε αμέσως τις διακοπές του, στην αγαπημένη του Κάρπαθο και μετέβη επειγόντως στο Ιατρικό Κέντρο για να αντιμετωπίσει χειρουργικά την επείγουσα και δύσκολη περίπτωση της κόρης του Νίκου Κούρκουλου. Με λαπαροσκοπική τεχνική έδωσε λύση στο επικίνδυνο πρόβλημα της Εριέττας και την απήλλαξε από την οξεία σκωληκοειδίτιδα που εν τω μεταξύ είχε εξελιχθεί σε περιτονίτιδα.

Όπως έγινε γνωστό η εγχείρηση έγινε στη ρομποτική αίθουσα του Ιατρικού Κέντρου, η οποία είναι εξοπλισμένη με την πλέον σύγχρονη λαπαροσκοπική και ρομποτική αεροδιαστημική τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο Καθηγητής του Ohio State University και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Δρ Κωνσταντινίδης. Τις επεμβάσεις του παρακολουθούν χειρουργοί από όλο τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου.

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση

Ο ίδιος δήλωσε:

«Η Εριέττα πέρασε μια ξαφνική και επικίνδυνη περιπέτεια με την υγεία της αλλά οι συνάδελφοι μου στο Κέντρο Υγείας της Πάτμου έβαλαν την σωστή διάγνωση. Σε συνεχή επικοινωνία μαζί μου η Κυρία Μαριάννα Λάτση συντόνισε την μεταφορά με ελικόπτερο της κόρης της αλλά και την δική μου στο Ιατρικό Κέντρο όπου και έγινε όλος ο αναγκαίος έλεγχος και άμεσα η κατεπείγουσα επέμβαση που έδωσε αναίμακτα και ανώδυνα λύση στο πρόβλημα που ώρα με την ώρα γινόταν πιο σοβαρό και πιο επικίνδυνο. Η ανάρρωση ήταν τέλεια και η Εριέττα πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα με οδηγίες να γιορτάσει τα γενέθλια της όπως είχε προγραμματίσει αλλά με την δέουσα προσοχή φυσικά. Αυτό και έγινε».

Η Μαριάννα Λάτση στην Κάρπαθο

Η Μαριάννα Λάτση στην Κάρπαθο, μαζί με τον ιατρό και τον δήμαρχο, στη θαλαμηγό της 

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.