Το Νοσοκομείο της Ρόδου επισκέφθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος είχε συνάντηση με τους γιατρούς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας και υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Ρόδου, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που «σάρωσε» τους μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το χώρο της υγείας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός επισήμανε για άλλη μια φορά την κρισιμότητα των εκλογών προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα η οποία δοκιμάζεται σκληρά τους τελευταίους επτά μήνες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που γιγαντώθηκε λόγω των άστοχων χειρισμών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε την οικονομία της χώρας στα βράχια, κι αυτό είχε άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στο χώρο της Υγείας. Αν και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την πρόσληψη 4.000 θέσεων, μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα εξαιτίας της οικονομικής καταβαράθρωσης που ο ίδιος προκάλεσε» υπογράμμισε ο Δ. Κρεμαστινός.

Απευθυνόμενους προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς δήλωσε πως τόσο για τον ίδιο προσωπικά όσο και για το ΠΑΣΟΚ τα ζητήματα του Νοσοκομείου της Ρόδου και όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας αποτελούν βασική προτεραιότητα αλλά η οικονομική καταστροφή της χώρας είναι η πηγή των προβλημάτων.

Μάλιστα ο κ. Κρεμαστινός έφερε ως παράδειγμα το νόμο που με δική του πρωτοβουλία θεσπίστηκε, και προβλέπει την παροχή ειδικών κινήτρων από την Περιφέρεια ή τους δήμους όπως δωρεάν στέγαση και σίτιση στους γιατρούς που καλύπτουν κενές θέσεις σε νησιά, ωστόσο πάλι δεν υπάρχει ανταπόκριση. Όπως εξήγησε, λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να δοθούν μισθολογικά κίνητρα κι έτσι οι περισσότεροι γιατροί στρέφονται είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε φεύγουν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα οι θέσεις να παραμένουν κενές. «Δεν υποστηρίζω ότι πριν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα η κατάσταση ήταν ρόδινη, όμως σίγουρα επιδεινώθηκε επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό πρέπει να στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ, για να προκύψει κυβέρνηση σταθερότητας, διαφορετικά ο χώρος της υγείας θα περάσει μαύρες μέρες» είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός και στην προσπάθειά του για τη λειτουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Ξεκαθάρισε πως ο αγώνας του δεν έχει σταματήσει, και δεν θα σταματήσει μέχρι να λειτουργήσει το Ογκολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όμως οι διαδικασίες πάγωσαν λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. «Παρότι έλαβα διαβεβαιώσεις από τον τέως υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι θα στηρίξει την προσπάθειά μου, δυστυχώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν επέτρεψε να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Οι προσπάθειές μου για την κατασκευή του Ογκολογικού Τμήματος δεν πρόκειται να σταματήσουν, το οφείλω στους συμπατριώτες μου και κυρίως σε εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεταβούν όχι στο εξωτερικό αλλά ούτε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να λειτουργήσει το Ογκολογικό Τμήμα» τόνισε και δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει νέο γύρο επαφών προς αυτή την κατεύθυνση. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.