Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», μεταφέρθηκαν πριν από λίγα λεπτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Black Monday.gr, δύο από τους 150 μετανάστες που έφτασαν σήμερα το πρωί, στο νησί της Ρόδου. Το σκάφος που μετέφερε πάνω από 150 μετανάστες (ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρησή τους), έφτασε στην παραλία στο Ζέφυρος στις 08.30 το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015, με το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, να ενεργεί για την ομαλή αποβίβασή τους. 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΕΦΥΡΟΣ 3Με την άφιξη των μεταναστών δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος σε ότι αφορά στην αποβίβασή τους, αφού μεταφέρθηκαν ομαλά στη στεριά με τη βοήθεια προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Ρόδου και εθελοντών. «Ο κίνδυνος εκδηλώνεται μόνο εάν οι ίδιοι φοβηθούν όταν μας δουν και αρχίζουν να πηδούν μαζικά στο νερό«, αναφέρει λιμενικός στο Black Monday.gr, επισημαίνοντας ότι σήμερα δεν έγινε κάτι τέτοιο και η αποβίβασή τους ολοκληρώθηκε ομαλά.

Προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συλλέγει πληροφορίες για την τρόπο με τον οποίο έγινε η μετάβαση των μεταναστών, ενώ αναζητά το διακινητή τους. Σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η καταγραφή του αριθμού τους.

Δύο εκ των μεταναστών μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, αφού ο ένας (άνδρας) φέρεται να παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα, ενώ η δεύτερη (γυναίκα) φέρει ένα ελαφρύ τραύμα.

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο σύνολό τους στα πρώην σφαγεία στη Ρόδο, όπου φιλοξενούνται και οι 172 που έφτασαν χθες το πρωί στο νησί, πάλι από την παραλία στο Ζέφυρος.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο ναυάγιο στο Ζέφυρος – Προσπάθειες διάσωσης 200 μεταναστών!

*Φωτογραφικό υλικό Μ. Λοϊζος.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΕΦΥΡΟΣ 6 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΕΦΥΡΟΣ 5 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΕΦΥΡΟΣ 4 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΕΦΥΡΟΣ 3

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΡΟΔΟΣ ΖΕΦΥΡΟΣ 1

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.