Συγκίνηση, παραδοσιακή μουσική και χορός, χρώματα και εικόνες ξενιτιάς – ξεριζωμού, κατέκλυσαν την ετήσια γιορτή της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ρόδου «Το Σούλι», που πραγματοποιήθηκε στη δημοτική αίθουσα «Ροδίνι». Ο πρόεδρος Χάρης Παπαγεωργίου, η γραμματέας Χάιντυ Λαζάνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έκοψαν τη βασιλόπιτα παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Μία εκδήλωση που ξεχώρισε, τόσο από το περιεχόμενο της ομιλίας του προέδρου Χάρη Παπαγεωργίου, όσο και από την προβολή ενός ιστορικού και ιδιαίτερα συγκινητικού βίντεο.

Η ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας, ξεκίνησε με μουσικά ακούσματα από παραδοσιακά κάλαντα της Ηπείρου, με τους πάτερ Ευστάθιο και Κάλλιστο να κόβουν την πίτα των Ηπειρωτών, ευχόμενοι καλή χρονιά και ευλογημένη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μνήμη του πολιούχου νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου τον εξ Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ρόδου Χάρης Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα των στιγμών που διανύουμε, σημειώνοντας ότι ο παγκόσμιος χάρτης αλλάζει. Ο ίδιος, έκανε ειδικές αναφορές στην ειρήνη της ψυχής, στο άγχος, στους πρόσφυγες και ξεριζωμένους και στην ανάγκη της ειρηνικής διαβίωσης. «Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι Χριστιανική χώρα» είπε, επισημαίνοντας ότι η Αδελφότητά τους, πέραν των χοροεσπερίδων, θα πρέπει να παράγει πολιτισμό ως ενεργό κύτταρο της κοινωνίας.

Της ομιλίας ακολούθησε η προβολή ενός εξαίσιου βίντεο με την Ήπειρο, τον ξεριζωμό, τους μεγάλους εθνικούς ευεργέτες. Στην εκδήλωση παρέστη – μεταξύ άλλων – ο βουλευτής ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υπ. βουλευτής ΝΔ Στέφανος Δράκος, ευχόμενος καλές εορτές στους Ηπειρώτες της Ρόδου. 

Το φλουρί κέρδισαν δύο δίδυμα κοριτσάκια, η Ανθούλα Μαρία και η Ιωάννα Ραφαέλα Ζερβού. Το Black Monday.gr, τους εύχεται καλή και ευλογημένη χρονιά, αλλά και ζωή!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ρόδου, που έκλεψαν την παράσταση.

Φωτορεπορτάζ: Nicolas Nanev

Πηγή: www.blackmonday.gr

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.