Σε «πορτοκαλί» συναγερμό έχουν τεθεί επίλεκτες ομάδες ειδικών δυνάμεων, μονάδες ελικοπτέρων και πολεμικά πλοία της Ελλάδας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σε αυτό το πλαίσιο, Ελληνικό απάτσι φέρεται να πετούσε πάνω από τη Λέρο, πραγματοποιώντας νυχτερινές πτήσεις, ενώ δυνάμεις του Στρατού, προσπαθούσαν να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν τουλάχιστον τρία (3) φουσκωτά με Τούρκους υπηκόους που φέρονται να προσέγγισαν απογευματινές ώρες την περιοχή Μανδρικό της Ρόδου, ώστε να μην επιτραπεί η είσοδο Τούρκων πραξικοπηματιών.

Κατά τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες, απογευματινές ώρες της 22ης Ιουλίου 2016, τουλάχιστον τρία (3) φουσκωτά σκάφη, με επιβαίνοντας υπηκόους Τουρκίας, επιχείρησαν να προσεγγίζουν την περιοχή Μανδρικό Ρόδου. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Στρατού, προκειμένου να εξακριβώσουν το αληθές ή όχι των πληροφοριών, να ακινητοποιήσουν τα φουσκωτά και να ελέγξουν τους επιβαίνοντες. Οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, ενώ παραμένει άγνωστο τι ακριβώς συνέβη. Παρόλα αυτά, στην περιοχή πέταξαν και δύο ελικόπτερα απάτσι (!)

Την ίδια ώρα, στη Λέρο, την Πέμπτη, ελικόπτερο απάτσι, πραγματοποίησε νυχτερινές πτήσεις πάνω από το νησί, ενώ τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής έξι επιθετικά ελικόπτερα τύπου απάτσι μεταστάθμευσαν στην Κω (ένα ζεύγος), στη Λέρο (ακόμη δύο ελικόπτερα) και στη Ρόδο (τα άλλα δύο) με σκοπό να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί να αποτρέψουν την είσοδο Τούρκων πραξικοπηματιών σε Ελληνική επικράτεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.