Είχαν μαζί τους χατζάρα και στρατιωτικές στολές – Έφτασαν με Σουηδικά διαβατήρια στο «Ελ. Βενιζέλος» και ετοιμάζονταν να περάσουν στην Τουρκία με τελικό προορισμό τη Συρία – Ο ένας ήταν γνωστός στις διεθνείς διωκτικές Αρχές

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές μετά τις συλλήψεις δύο υπόπτων τζιχαντιστών στη Θράκη.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο άντρες, με Σουηδικά διαβατήρια, οι οποίοι από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενίζελος» έφτασαν οδικώς στην Αλεξανδρούπολη και σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις αποσκευές τους βρέθηκε μαχαίρι τύπου χατζάρας και στρατιωτικές στολές.

Οι δύο άντρες δεν σκόπευαν να παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά θα περνούσαν στην Τουρκία και από εκεί θα ταξίδευαν για την Συρία.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο ένας από τους δύο στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές τις Βοσνίας, από όπου είναι και η καταγωγή του, αφού το 2005 είχε συλληφθεί μετά από έρευνα στο σπίτι του όπου είχε βρεθεί ποσότητα εκρηκτικών, μία αυτοσχέδια ζώνη γεμισμένη με εκρηκτικά αλλά και ένα βίντεο στο οποίο εκτοξεύονταν απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Ο δεύτερος τζιχαντιστής, έχει καταγωγή από την Υεμένη.

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν κατάφεραν να περάσουν το μαχαίρι από τον έλεγχο αποσκευών του Ελευθέριος Βενιζέλος ή αν το προμηθεύτηκαν αφού έφτασαν στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και οι δύο άντρες αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό κράτηση για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.