Μανόλης Κεφαλογιάννης:
«Ειλικρινά, αν είχα πει τόσα πολλά και τόσο χοντρά ψέματα θα είχα αυτοκτονήσει πολιτικά»
Στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Δωδεκανήσου Black Monday.gr και στην Άννα Σαρρή, μίλησε ο Επικεφαλής της Κ.Ο. Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανόλης Κεφαλογιάννης, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, για την κυβερνητική πολιτική, το ρόλο της Νέας Δημοκρατίας και τις επιλογές των Ελλήνων πολιτών. Ο κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, ξεκαθάρισε πως, «η κυβέρνηση συνειδητά παραπλάνησε τους ψηφοφόρους, λέγοντας ψέματα«, ενώ σημείωσε πως, «ειλικρινά, αν είχα πει τόσα πολλά και τόσο χοντρά ψέματα θα είχα αυτοκτονήσει πολιτικά«.
ΑΝΝΑ ΣΑΡΡΗ
Συνέντευξη στην Άννα Σαρρή
Εκδότρια – Δημοσιογράφος

Ο Επικεφαλής της Κ.Ο. Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για μία «ανιστόρητη προσπάθεια διχασμού της ελληνικής κοινωνίας που μας γυρνάει χρόνια πίσω σε ταραγμένες εποχές«, ενώ κατέστησε σαφές πως, «όλα αυτά, θα μείνουν στην πολιτική Ιστορία σαν μνημείο πολιτικής εξαπάτησης ενός ολοκλήρου λαού«. Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, χθες, προσθέτοντας πως, «δυστυχώς, δεν καταργήθηκαν μόνο οι μειωμένοι συντελεστές. Καταργήθηκε, μονίμως η πραγματικότητα και η αλήθεια«.
  • Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ιδιαιτέρως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκμαίευσε τη ψήφο του Ελληνικού λαού, βασιζόμενος σε ουτοπικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις κενού γράμματος. Που κρίνετε τελικώς, ότι έχει οδηγήσει τη χώρα; Πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που προκάλεσε και προκαλεί;

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν εκμαίευσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Συνειδητά παραπλάνησε τους ψηφοφόρους λέγοντας ψέματα. Ατελείωτα ψέματα. Και σε μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοκριτικής ο κ. Τσίπρας στη Βουλή μετονόμασε και τα ψέματα σε αυταπάτες. Τελικά η κυβέρνηση το μόνο που κάνει με επιτυχία είναι η ονοματοδοσία, Η τρόικα, θεσμοί. Τα μνημόνια, συμφωνία. Και έβαλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σκίσιμο του μνημονίου, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο των 12.000, την 13η σύνταξη και το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και ανέβαλλε δια παντός τη χορογραφία των αγορών παρά εκείνη την «ιστορική» ρήση του «που ανατάραξε τις παγκόσμιες αγορές, εμείς θα βαράμε τα νταούλια, τους ζουρνάδες και τις λύρες και οι αγορές θα χορεύουν». Ειλικρινά, αν είχα πει τόσα πολλά και τόσο χοντρά ψέματα θα είχα αυτοκτονήσει πολιτικά.

Η Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το διαπραγματευτικό οίστρο της κυβέρνησης έχασε 21 δις ευρώ από την επιστροφή της ύφεσης που μας οδήγησαν. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός φορτώθηκαν με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο 86 δις ευρώ. Και αντί να πιάσουν τόπο οι θυσίες της ελληνικής κοινωνίας, αυτή επιβαρύνθηκε με νέα υφεσιακά μέτρα 12,5 δις ευρώ. Από μία προβληματική κυβέρνηση που με τις πολιτικές που εφάρμοσε «κατάφερε» να κλείσει τις τράπεζες, τα σύνορα και τον ελληνικό λαό στη δίνη της ύφεσης και της ανεργίας. Και ακούσαμε και διαβάσαμε και το απερίγραπτο από σημαίνον στέλεχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ότι η κυβέρνηση διεξάγει έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο και τα μέτρα που επιβλήθηκαν έχουν «ταξικό πρόσημο» και ήρθαν για να τιμωρήσουν όλους αυτούς που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα, τους «μενουμε ευρωπαίους» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Αυτή, η ανιστόρητη προσπάθεια διχασμού της ελληνικής κοινωνίας που μας γυρνάει χρόνια πίσω σε ταραγμένες εποχές, είναι η μεγαλύτερη ζημιά από τις τεράστιες ζημιές που έχει επιφέρει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση στη χώρα».

  • Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οδήγησε τους Έλληνες πολίτες σε τρεις απανωτές και βίαιες εκλογικές διαδικασίες, παραπλανώντας τους. Μία τέτοια κυβέρνηση νομιμοποιείται να κυβερνά και πως η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να συμβάλλει στην άμεση αποχώρησή της;

«Η Ελλάδα στα τέλη του 2014, άρχιζε να δείχνει τα πρώτα σοβαρά σημάδια ανάκαμψης. Ήταν έτοιμη να βγει από τη μέγγενη των μνημονίων και να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης και στην έξοδο στις αγορές. Δεν το λέγαμε εμείς. Το παραδέχτηκαν και το παραδέχονται πλέον όλοι. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζονταν πάση θυσία να «καταλάβουν» την εξουσία. Χρησιμοποιώντας την εκλογή Προέδρου έριξαν την κυβέρνηση και οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές αφού είχαν υποσχεθεί στους πάντες τα πάντα.

Όλα αυτά που θα μείνουν στην πολιτική Ιστορία σαν μνημείο πολιτικής εξαπάτησης ενός ολοκλήρου λαού.

Και μετά από έξι μήνες «σκληρής» υποτίθεται  διαπραγμάτευσης, δημιουργικής ασάφειας που οδήγησαν τη χώρα σε δημοψήφισμα με ένα πλαστό ερώτημα. Ένα ερώτημα που την ώρα που τέθηκε δεν υφίστατο. Αλλά φαίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμμονή και με τα πλαστά. Βλέπουμε όλοι τις προσπάθειες του υπουργού «παιδείας» να νομιμοποιήσει όλους τους κατόχους πλαστών πτυχίων στο δημόσιο. Και μετά το χωρίς λόγο Δημοψήφισμα ζητήθηκε η βοήθειά μας για να μην πέσει η χώρα στα βράχια. Να μην βρεθεί εκτός Ευρώπης και ευρώ. Κάτι που κάναμε και στο Συμβούλιο Αρχηγών  υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέσω της ψήφισης της συμφωνίας και των στόχων της στις 14 Αυγούστου.

Και αντί να την εκμεταλλευτεί ο κος Τσίπρας θετικά για τη χώρα την οδήγησε εκ νέου σε αχρείαστες εκλογές και σε ψήφιση από μία μειοψηφούσα κυβερνητική πλειοψηφία νέων υφεσιακών μέτρων 12,5 δις ευρώ. Ένα πολύ βαρύ λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι πολίτες της χώρας.

Ένα λογαριασμό που θα συνεχίσει να κρατά τη χώρα σφιχταγκαλιασμένη με την ύφεση και την ανεργία και θα φτωχοποιήσει την ελληνική οικογένεια. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Χθες. Ήταν μία ανεύθυνη αντιπολίτευση, είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση. Και το αίτημα για εκλογές είναι η κραυγή αγωνίας της κοινωνίας. Εξελίξεις που πρέπει να σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους του Λαϊκισμού στην χώρα μας».

  • Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει ξεκινήσει μία νέα «προπαγάνδα» περί διαγραφής μέρους του χρέους και εκ νέου ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα σε … ήρωα (!) Ποια είναι η αλήθεια;

«Το χρέος αποτελεί το τελευταίο φύλλο συκής μιας αποτυχημένης διαπραγμάτευσης, την επιτομή του λαϊκισμού του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι θυμόμαστε τις μεγαλοστομίες περί επαχθούς και επονείδιστου χρέους, περί διαγραφής του 50% έως 80%, περί διεθνούς διασκέψεως για τη διαγραφή στα πρότυπα της Διάσκεψης των Παρισίων του 1953 για τις γερμανικές οφειλές και άλλα «ηρωικά» και συγχρόνως τραγικά για την χώρα μας. Αποτέλεσμα; Η απόφαση του πρόσφατου Eurogroup είναι υποδεέστερη και από την απόφαση του Νοεμβρίου του 2012. Μία απόφαση που μιλούσε γενικά μεν αλλά για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Και τι πέτυχε στην ουσία η κυβέρνηση τώρα; Την μεταφορά της συζήτησης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018. Και μάλιστα όχι για ελάφρυνση του χρέους αλλά αν παραστεί ανάγκη βάσει της τότε εξέτασης της βιωσιμότητας του χρέους για την κάλυψη και μόνο των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας. Και τι έδωσε; Δέσμευση για ύπαρξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% μέχρι το 2028. Ας σταματήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση τους πανηγυρισμούς για εσωτερική κατανάλωση».

  • Οι πολίτες ρωτούν γιατί ξανά η Νέα Δημοκρατία; Τι διαφορετικό έχει κάνει; Τι διαφορετικό θα κάνει;

«Διαφωνούμε με την επιβολή φορολογίας. Που επιδεινώνει την ύφεση. Που οδηγεί στην ασφυξία την πραγματική οικονομία. Η δική μας κυβέρνηση παρά τα όποια λάθη είχε κάνει, μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Η σημερινή κυβέρνηση αφού πρώτα το ανέβασε και πάλι στο 23% τώρα το πάει στο 24%. Η δική μας κυβέρνηση μείωσε την εισφορά αλληλεγγύης κατά 30%. Η σημερινή κυβέρνηση αφού την επανέφερε στα προ της μειώσεως ποσοστά σήμερα την μονιμοποιεί. Υπάρχει άλλος δρόμος; Ναι. Οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές που θα περικόψουν δαπάνες όπως  η Ενιαία Αρχή Προμηθειών Δημοσίου, η Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Και με τελευταίο πολυνομοσχέδιο αντί η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει μηχανισμούς απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων όπως οι Αρχές για το Μεταναστευτικό, φτιάχνει νέους δημόσιους φορείς αυξάνοντας τις δαπάνες. Σήμερα οι δαπάνες του κράτους είναι 69% μισθοί και συντάξεις και 31% καταναλωτικές δαπάνες. Σε αυτό το 31%  πρέπει να εστιάσουμε. Αυτό πρέπει να μειώσουμε. Ανάπτυξη και υπερφορολόγηση είναι έννοιες ασύμβατες».

  • Ως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, υλοποιήσατε την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση της χώρας με την κινεζική εταιρία Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Πιστεύεται ότι οι επενδυτές και οι επενδύσεις, μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας, στη διάσωσή της;
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 2«Η δική μας κυβέρνηση, την εποχή που είχα την τιμή να υπηρετώ στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προχώρησε στην πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση. Την παραχώρηση του 20% του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO. Το τίμημα τότε εγγυημένα ήταν 100 εκ. ευρώ το χρόνο για 35 χρόνια. Σύνολο 3,5 δις ευρώ. Η σημερινή κυβέρνηση πούλησε το 51% των μετόχων του λιμανιού για μόλις 350 εκατ. ευρώ.!!! Οι πρωτοετείς φοιτητές των Οικονομικών Σχολών γνωρίζουν ότι η επιβολή μεγαλύτερης  φορολογίας αντί να αυξάνει τα φορολογικά έσοδα τα μειώνει. Αλλά η υπερφορολόγηση κάνει και κάτι χειρότερο στην οικονομία. Απαγορεύει, την παραγωγή νέου πλούτου. Σκοτώνει, την ανάπτυξη. Που θα έρθει μόνο μέσα από τις επενδύσεις. Γιγάντιες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και μάλιστα από το εξωτερικό. Συμπράξεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Γιατί μόνο μέσα από τις επενδύσεις θα έρθει η ανάπτυξη που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Για να μειωθεί επιτέλους η ανεργία. Που μαστίζει κυρίως τα νέα παιδιά».
  • Σε ότι αφορά στα Δωδεκάνησα, οι κυβερνώντες κατήργησαν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά, κατήργησαν την έκπτωση φόρου 50% που αφορούσε στα αλκοολούχα ποτά, μείωσαν τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών, επιβάρυναν τα νησιά με μετανάστες κτλ. Παρόλα αυτά, συνεχίζουν να υποστηρίζουν – κεντρικά και τοπικά – ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι και ότι πολλά απ’ αυτά τα είχε υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία (!) Τι απαντάτε σε αυτό; Πρόκειται για μία νέα τακτική λασπολογίας και πως κρίνετε την πολιτική που ασκείται σε βάρος των νησιώτικων περιοχών, μίας και εσείς κατάγεστε από νησί;

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ«Νομίζω ότι την καλύτερη απάντηση στην ερώτηση σας την έδωσε πρόσφατα υπουργός της κυβέρνησης.  Δήλωσε, λοιπόν, ότι η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα είναι εγκληματική πράξη και αντισυνταγματική. Και ας δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση κατάργησης των μειωμένων συντελεστών. Δυστυχώς, δεν καταργήθηκαν μόνο οι μειωμένοι συντελεστές. Καταργήθηκε, μονίμως η πραγματικότητα και η αλήθεια.

Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε βάλει ποτέ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ή την έκπτωση φόρου ή τη μείωση των επιδοτήσεων. Λέτε ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Νέα Δημοκρατία τα είχε υιοθετήσει όλα αυτά. Η πραγματικότητα, όμως, μας δείχνει ότι είναι «νόμιμα τέκνα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όσο για το τεράστιο ζήτημα των μεταναστών απλά σας θυμίζω την πολιτική της κυβέρνησης των ανοικτών συνόρων, την κατάργηση των κλειστών κέντρων κράτησης, την εμμονική και ιδεοληπτική άρνηση να διαχωρίσουν τις έννοιες μετανάστης και πρόσφυγας, τις δηλώσεις ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα ή ότι οι μετανάστες λιάζονται και μετά εξαφανίζονται. Που έδωσαν το σήμα σε όλους όσους θέλουν να πάνε στην Ευρώπη ότι ο «εύκολος δρόμος» είναι η Ελλάδα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας τονίσω, την ανάγκη να συνδράμουμε όλοι μας ώστε να μην πληγεί, ούτε κατ΄ ελάχιστο η «βαριά βιομηχανία» του τόπου. Ο τουρισμός / που μαζί με τον πρωτογενή τομέα και την ναυτιλία αποτελεί τους πυλώνες στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η ελληνική οικονομία».

Leave a Reply

Your email address will not be published.