Μετά το 4,1% που έφερε η κάλπη των εκλογών – Μία πρώτη εκτίμηση των στελεχών αναφέρει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο πολιτικό, όπου τίθενται ζητήματα στρατηγικής

«Συννεφιασμένη» Κυριακή και συνέδριο αρχές Δεκέμβρη για το Ποτάμι, με όλα τα θέματα στο τραπέζι, μετά το 4,1% που έφερε η κάλπη των εκλογών.

Κυρίαρχο συναίσθημα ο προβληματισμός στη Σεβαστουπόλεως, με διάχυτη την απογοήτευση στα στελέχη του κόμματος αλλά και από τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την ευθύνη.

Τη Δευτέρα ελήφθησαν οι πρώτες αποφάσεις για να ξεκινήσει η συζήτηση για το εσωτερικό του κόμματος. Στο τραπέζι να τεθούν όλα τα ζητήματα, από το πρόσωπο και τον ρόλο του επικεφαλής έως τη στρατηγική, την οργάνωση αλλά και την αποσαφήνιση της πολιτικής ταυτότητας του Ποταμιού.

Την Τετάρτη  θα συνεδριάσουν η νέα και η παλιά κοινοβουλευτική ομάδα μαζί με το συντονιστικό και τον πολιτικό σχεδιασμό της Σεβαστουπόλεως, σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Την ίδια ώρα, δρομολογείται για τις 4-6 Δεκεμβρίου συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα, χωρίς να αποκλείεται ο Σταύρος Θεοδωράκης να θέσει και ζήτημα επανεκλογής του στη θέση του επικεφαλής.

Μία πρώτη εκτίμηση των στελεχών αναφέρει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο πολιτικό, όπου τίθενται ζητήματα στρατηγικής, όπως  μια πιο επιθετική στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ,στο οργανωτικό, όπου το Ποτάμι δεν “μίλησε” καθόλου στην περιφέρεια, αλλά και πως παρατηρείται μια μεγάλη απόκλιση στα ποσοστά μεταξύ αστικών και λαϊκών συνοικιών. Για παράδειγμα σε Ψυχικό και Φιλοθέη το Ποτάμι ήταν τρίτο κόμμα με 10,2%, ενώ στην Αγ. Βαρβάρα ήταν έβδομο με 3,89%.

Βέβαια, αν και θα τεθεί θέμα επανεκλογής του κ. Θεοδωράκη πολλά στελέχη διαμηνύουν ότι το Ποτάμι θα προχωρήσει με τη συγκεκριμένη δομή, χωρίς να ανεβάζουν ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της ηγεσίας.  «Θέμα ηγεσίας δεν τίθεται, αλλά δεν αναδείξαμε τα πρόσωπα που διέθετε το Ποτάμι», υπογράμμισε ο Σπύρος Δανέλλης σε ραδιοφωνικό σταθμό . Από την πλευρά του ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος τόνισε μέσω facebook ότι «το Ποτάμι πρέπει να εγκαταλείψει τη διαδρομή του Μοναχικού Αδέκαστου και να συνενώσει τις δυνάμεις του με τις υπόλοιπες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις». Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, που δεν κατάφερε να εισέλθει εκ νέου στη Βουλή, σημειώνουν ότι το κόμμα οικοδόμησε μεν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αλλά δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να μετατρέψει το πολιτικό αυτό κεφάλαιο σε ψήφο.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, η οποία έχασε έξι έδρες διαμορφώνεται ως εξής: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα Μάρκου, Ιάσονας Φωτήλας, Ιλχάν Αχμέτ, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

http://www.protothema.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.