Και ο Χίτλερ (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) δημοκρατικά εκλέχθηκε, τι θα πει αυτό, αναρωτήθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων

Σκληρή ανακοίνωση κατά του υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωσή του, όπου συνέκρινε την άνοδο του κόμματος στην εξουσία με την άνοδο του Χίτλερ.

Συγκεκριμένα ο κύριος Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αποκρίθηκε στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε δημοκρατικά: ««και ο Χίτλερ εκλέχθηκε δημοκρατικά, τι θα πει αυτό»;

«Είμαστε συνηθισμένοι στις πολιτικές χυδαιότητες του κ. Γεωργιάδη, αλλά αυτό δεν τις κάνει ούτε λιγότερο επικίνδυνες, ούτε λιγότερο αποκρουστικές» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την καταδίκη των δηλώσεων από τους υπόλοιπους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Σε σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ, ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεπέρασε κάθε όριο.  Μια ημέρα  μετά την επέτειο του ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό και το ναζισμό, ο Α. Γεωργιάδης παρομοιάζει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο  με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933, κατασκευάζοντας ιστορικές αναλογίες αντίστοιχες με το επίπεδο βιβλίων που έχει κατά καιρούς προωθήσει από την εκπομπή του. Είμαστε συνηθισμένοι στις πολιτικές χυδαιότητες του κ. Γεωργιάδη, αλλά αυτό δεν τις κάνει ούτε λιγότερο επικίνδυνες, ούτε λιγότερο αποκρουστικές.

Γι αυτό το λόγο, θέλουμε να θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη των δηλώσεών του κ. Γεωργιάδη από την ηγεσία της ΝΔ και από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του».

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.