ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

Ο ελληνικός λαός, την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, στην κορύφωση της σκληρής και άνισης μάχης που έδωσε το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπος με »θεούς και δαίμονες», με εκβιαστικά διλήμματα, ιταμά τελεσίγραφα και με μια ακατάσχετη χυδαία κινδυνολογία, όρθωσε το ανάστημα του, θριάμβευσε  και κατάφερε μια ιστορικών διαστάσεων τομή στις εξελίξεις.

   Είχε να αντιμετωπίσει τους εκπρόσωπους του ευρωατλαντικού κατεστημένου, όπως η Μέρκελ, o Σόιμπλε, ο Σουλτς, η Λαγκάρντ, που επιδιώκουν τον εξανδραποδισμό του και την κηδεμονία της χώρας.

  Είχε να αντιμετωπίσει το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας, όλους αυτούς που σε συνεργασία με την τρόικα σχεδίασαν και εφάρμοσαν τα μνημονιακά προγράμματα συντριβής των δικαιωμάτων και εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της κοινωνικής πλειοψηφίας του τόπου

 Είχε να αντιμετωπίσει όλο το παλιό και νέο πολιτικό κατεστημένο, που υπηρετεί πιστά, όπως υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια, όλες αυτές τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσής του. Είχε απέναντί του ολόκληρο το σκοτεινό και διαπλεκόμενο σύστημα της μιντιοκρατίας.

  Είχε απέναντι του τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , Περιφερειάρχη, Δήμαρχο Ρόδου, Δήμαρχο Κω κ.α. Οι οποίοι ξεδιάντροπα τον καλούσαν να ψηφίσει ναι στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, να ψηφίσει ναι στην κατάργηση του ειδικού συντελεστή Φ.Π.Α., ολισθαίνοντας στην πλήρη γελοιοποίηση , μιας και μόλις πριν τρεις εβδομάδες σήκωναν το λάβαρο της εξέγερσης και ζητούσαν δημοψήφισμα για να μην γίνει αποδεκτή η κατάργηση του. Να ψηφίσει ναι στο 23% ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία , μέτρα τα οποία θα κατέστρεφαν την ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό. Ο λαός της περιοχής μας τους γύρισε την πλάτη. Μικροπολιτικοί παλιάς κοπής υπηρέτες και όργανα του διεφθαρμένου μεταπολιτευτικού συστήματος. «Της μεταπολίτευσης η χαμένη γενιά» τους πέταξε στα σκουπίδια

Το μόνο που κατάφεραν όλοι αυτοί ήταν να αποσπάσουν μια έκρηξη λαϊκής οργής και αγανάκτησης που εκφράστηκε με αυτό το περήφανο και πελώριο «ΟΧΙ»! Πάνω από 70% ήταν τα ποσοστά στην περιοχή μας.

   Το σύστημα της διαπλοκής έστηνε αδιάκοπα, απ’ το πρωί ως το βράδυ, ένα σκηνικό τραγωδίας και τρόμου παίζοντας με τον πόνο του λαού που υπόμενε συγκινητικά και με ακατάβλητο κουράγιο στις ουρές των ΑΤΜ των τραπεζών, που έκλεισαν σκόπιμα οι δανειστές, νομίζοντας ότι έτσι θα εκμαιεύσουν το «ναι» της ντροπής στις κάλπες.

   Αυτές τις λίγες ημέρες ήρθαμε κοντά με τους συμπατριώτες μας από όλα τα νησιά της περιοχής μας. Ακούσαμε, αφουγκραστήκαμε τα παράπονα τους και τη κριτική τους. Για τις λίστες Λανκάρτ, Για τα κανάλια της διαπλοκής που ακόμη απολαμβάνουν ασυλία,  για το κρατικοδίαιτο κεφάλαιο που ακόμη δεν έχει πληρώσει κ.α. Συμφωνούμε σε όλα και θα πιέσουμε όσο μπορούμε για άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις. Καλούμε τα μέλη της κυβέρνησης, τους βουλευτές μας, τα μέλη του κόμματος να σταματήσουν να εμφανίζονται στα κανάλια της διαπλοκής, όσο αυτά δεν πληρώνουν φόρους και δεν αποκτήσουν νόμιμες άδειες λειτουργίας.

 «Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία» Ο λαός μας απόδειξε ότι έχει και αρετή και τόλμη. Οφείλουμε σαν κόμμα και σαν κυβέρνηση να επιδείξουμε τουλάχιστον τη ίδια, αν όχι και μεγαλύτερη Αρετή και Τόλμη. Να ερμηνεύσουμε και να μην παρερμηνεύσουμε το μήνυμα του κόσμου στις 5 του Ιούλη 2015. Να αφουγκραστούμε την φωνή του κόσμου ο οποίος δεν αντέχει άλλη λιτότητα, δεν αντέχει άλλα μνημόνια μεγάλα ή μικρά.

  Ο λαός μας για άλλη μια φορά στην πλούσια ιστορία μας, απέδειξε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει θυσίες για το καλό της πατρίδας μας. Έδειξε όμως ταυτόχρονα ότι δεν θέλει να γίνει θυσία στο βωμό των αγορών, των εταίρων , οι οποίοι μας αντιμετωπίζουν σαν εταίρα, και της διαπλοκής.

Σας είμαστε ευγνώμονες . VENCEREMOS

Leave a Reply

Your email address will not be published.