«Σφραγίστηκε» ο δρόμος που οδηγεί στην Αγία Μαρίνα!

Αστυνομικά έγγραφα, προφορικές εντολές Υπηρεσιών, πολιτικές σχέσεις και διαδρομές, πίσω από το αποκαλούμενο σκάνδαλο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας

Ποια είναι η αλήθεια;

Το κουβάρι του βαπτιζομένου και πολυδιαφημιζόμενου σκανδάλου ξετυλίγεται εδώ και περίπου ένα μήνα από αρμόδιους και αναρμόδιους, με φόντο την άγνωστη στους περισσότερους κατοίκους της Ρόδου, παραλία της Αγίας Μαρίνας. Ποια όμως είναι τελικά η αλήθεια για την πολύπαθη παραλία που φέρει το όνομα μίας Αγίας. Αυτό θα επιχειρήσει να αποκαλύψει σήμερα το Black Monday.gr, στους αναγνώστες του και κατοίκους της Ρόδου, χωρίς να χαρακτηρίσει κάποιον αναμάρτητο, αλλά θυμίζοντας το «ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Η περιβόητη παραλία της Αγίας Μαρίνας, που αν την επισκεφθείτε θα απορήσετε πως είναι δυνατό να μονοπωλεί το ενδιαφέρον σχεδόν της πλειονότητας των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά ακόμη και του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρόδου, που ενώ υπογραφόταν το 3ο ειδεχθές μνημόνιο και καταργείτο ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ που ίσχυε στα νησιά του Αιγαίου, οι αιρετοί αναδείκνυαν σε μείζον τοπικό πολιτικό πρόβλημα … εργασίες στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Και για του λόγου το αληθές η παραλία της Αγίας Μαρίνας εξετάστηκε ως πρώτο θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, εκτός ημερησίας διατάξεως.

Ωραία τα εύηχα λόγια και οι εντυπωσιασμοί, αλλά ας μιλήσουμε με πραγματικά γεγονότα και ας κρίνει ο καθένας από εμάς αναλόγως, γνωρίζοντας τα ακριβή στοιχεία (!)

Το Black Monday.gr, συνειδητά εδώ και αρκετές ημέρες έχει απέχει από την παρουσίαση του συγκεκριμένου θέματος, διότι την 1η Απριλίου 2015 που δημιουργήθηκε, δεσμεύτηκε για την ασφαλή και ειλικρινή ενημέρωση των πολιτών, μακριά από πολιτικά, κομματικά και οικονομικά συμφέροντα. Σήμερα έχει στη διάθεσή του στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής και μπορεί να αποκαλύψει – εάν θέλετε – το τι πραγματικά συμβαίνει στη «σκανδαλώδη» παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Ας τα πάρουμε ανάποδα όμως, από το τέλος. Όπως … ανάποδα παρουσιάζονται.

Η μοναδική είσοδος στην παραλία "σφραγίστηκε"

Η μοναδική είσοδος στην παραλία «σφραγίστηκε»

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2015, ο ιδιοκτήτης όμορου ακινήτου με αυτό της παραλίας στην Αγία Μαρίνα (που δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ξενοδόχος), αποφάσισε (ύστερα από 40 χρόνια σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών) να αναρτήσει ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «Ιδιωτικός Χώρος, Απαγορεύεται η είσοδος οχημάτων – Επιτρέπεται μόνο η διέλευση πεζών», κλείνοντας ουσιαστικά το μοναδικό δρόμο πρόσβασης προς την παραλία της Αγίας Μαρίνας. Ενέργεια, η οποία οδήγησε σε αστυνομική παρέμβαση και σύνταξη εγγράφου από την Αστυνομία. Ανάλογο έγγραφο είχε συνταχθεί και προ περίπου 10 ημερών, βάσει του οποίου είχε δοθεί στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου προφορική εντολή – έγκριση, όπως τουλάχιστον αποκαλύφθηκε από υπάλληλο Υπηρεσίας σε σχετικό ερώτημα αστυνομικού υπαλλήλου! Το έγγραφο αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το Black Monday.gr.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Αυτός ήταν ο χώρος πάνω από την παραλία πριν αποφασιστεί το κλείσιμό του

Αυτός ήταν ο χώρος πάνω από την παραλία πριν αποφασιστεί το κλείσιμό του

Ερώτημα 1ο

Α) Ακόμη και εάν δεχτούμε και αποδεχτούμε ότι η συγκεκριμένη έκταση που συνορεύει με την παραλία ανήκει σε ιδιώτη, επιτρέπεται να κλείσει το μοναδικό δρόμο πρόσβασης οχημάτων προς αυτήν; Τι θα γινόταν εάν ένας από εμάς έκλεινε το δρόμο που υπάρχει μπροστά από το σπίτι μας, ακόμη και εάν αυτός ήταν ιδιοκτησίας μας;

Β) Που πήγε τώρα το περιβόητο σλόγκαν του κ. Υψηλάντη, ότι οι παραλίες ανήκουν στο λαό;

Γ) Είναι νόμιμο να δοθεί προφορική εντολή – έγκριση από Υπηρεσία;

Δ) Ο Δήμαρχος, ο Δήμος Ρόδου ή ο κάθε αρμόδιος, δεν θα έπρεπε να είχε προχωρήσει ήδη σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά εκείνου που έκλεισε την πρόσβαση στην παραλία;

Νωρίτερα το θέμα είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης (και δικηγόρος) είχε φέρει το θέμα κατά την έναρξη της διαδικασίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επικουρικά λειτούργησε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Υψηλάντης (και πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑΡ). Τις αναφορές των επαγγελματικών ιδιοτήτων να τις θυμάστε θα χρειαστούν…

Στην «αμαρτωλή» εκείνη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ακόμη και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, δεν πήρε θέση για το εάν η εταιρία που πλειοδότησε στη δημοπρασία της παραλίας έχει προχωρήσει σε κάποια παράνομη ενέργεια ή εάν είναι καθόλα νόμιμη ή τουλάχιστον ποιο είναι αυτό το έγκλημα που έχει τελέσει. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι ο φάκελος θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία και διέταξε και ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση δηλαδή σε βάρος υπαλλήλων του Δήμου!).

Ερώτημα 2ο

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης, αποκάλυψε ότι είναι δικηγόρος του επιχειρηματία που συνορεύει με την παραλία της Αγίας Μαρίνας (ξενοδόχου), που παρεμπιπτόντως δεν κατάφερε να κερδίσει το διαγωνισμό πλειοδοσίας της. Νόμιμο (σύμφωνα με το Νόμο), ηθικό όμως;

Ερώτημα 3ο

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Υψηλάντης (πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑΡ), γνώρισε για τη λειτουργία στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, προ του Ιουλίου 2015; Για το τι θα έπρεπε να γνωρίζει σε λίγο…

Ας περάσουμε όμως στην ουσία κατά τους καταγγέλλοντες.

Η εταιρία που πλειοδότησε για τη λειτουργία καντίνας στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, κατηγορήθηκε ότι παρανομεί; Ότι εκτελεί παράνομα εργασίες; Και τι εργασίες θα μπορούσαν να είναι αυτές; Εκτελέστηκαν από την εταιρία; Κανείς δεν απαντάει επί της ουσίας, μόνο λάσπη στον ανεμιστήρα. Μία λάσπη όμως, που σχεδόν πάντοτε γυρίζει (όπως θα έλεγε ο λαός) σε αυτόν που την εκτοξεύει.

Ο Βασίλης Ψυλλάκης, δημοτικός σύμβουλος Ρόδου της πλειοψηφούσας παράταξης και υπεύθυνος για τις παραλίες της Ρόδου, στο πλαίσιο της τελευταίες συνεδρίασης, ακούγοντας όλα όσα υποστηρίζονται, ζήτησε να πάρει το λόγο και φανερά εκνευρισμένος, αποκάλυψε τρία πράγματα:

  1. Ότι καντίνα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας λειτουργούσε πάντοτε χωρίς να πληρώνει νερό στη ΔΕΥΑΡ, χωρίς ρολόι (δηλαδή παρανόμως). Ο κ. Υψηλάντης, ήταν διευθυντής τότε;
  2. Ο "βόθρος" που φέρεται να λειτουργούσε πριν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας

    Ο «βόθρος» που φέρεται να λειτουργούσε πριν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας

    Ότι λειτουργούσαν τουαλέτες στην παραλία, αλλά χωρίς να είναι συνδεδεμένες στο δίκτο αποχέτευσης. Τα λύματα έπεφταν στη θάλασσα;

  3. Ο δήμος προχώρησε σε εργασίες στην παραλία, διότι είχε σηκωθεί από τους προηγούμενους τοίχος από τσιμέντο…!

Φωτογραφικό υλικό που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Black Monday.gr, αποκαλύπτει πως  ήταν η περιοχή πριν από ένα χρόνο και πως ήταν πρίν από δύο μήνες, προτού δηλαδή αναλάβει η νέα εταιρία τη διαχείριση της παραλίας. Η ίδια φέρεται δε, να αρνείται την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας, αλλά εάν δείτε και τις εργασίες έχουν εκτελεστεί μάλλον θα ξεκαρδιστείτε στα γέλια (!)

Η τουαλέτα που υπήρχε στην παραλία

Η τουαλέτα που υπήρχε στην παραλία

Στην παραλία της Αγίας Μαρίνας υπήρχε μία τουαλέτα στο ίδιο ακριβώς σημείο με αυτό που βρίσκεται σήμερα. Τότε λειτουργούσε παράνομα και τα λύματα έπεφταν στη θάλασσα (όπως αποκαλύπτει ο κ. Ψυλλάκης), ενώ πριν από τρεις μήνες οι τουαλέτες ήταν εντελώς διαλυμένες και η περιοχή είχε γκετοποιηθεί από τσιγγάνους.

Σήμερα (προ δύο μηνών περίπου) κατασκευάστηκαν (άγνωστο από ποιον) νέες τουαλέτες στην περιοχή, οι οποίες επιχειρείται να συνδεθούν με το αποχετευτικό, να πληρωθεί το ανάλογο αντίτιμο στη ΔΕΥΑΡ και να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Οι τουαλέτες έχουν κλείσει, διότι μέρος τους – τμήμα τους, φέρεται να αγγίζει οικόπεδο του ξενοδόχου. Αποτέλεσμα, οι εργασίες να διακοπούν και σήμερα στην παραλία να μην υπάρχουν νόμιμες τουαλέτες. Αυτές που υπήρχαν εδώ και χρόνια βέβαια, αλλά παρανόμως απ’ ότι φαίνεται.

Τα πλακάκια που υπήρχαν στην περιοχή

Τα πλακάκια που υπήρχαν στην περιοχή

Μένουμε στην ίδια περιοχή, λίγο πιο κάτω, θα συναντήσουμε εκεί που υπήρχαν πλακάκια κατά μήκος του οδοστρώματος, να έχουν τοποθετηθεί πέτρινες πλάκες, φυσικού περιβάλλοντος. Άλλη μία εσχάτη παρανομία.

Στο σημείο δε, που υπήρχε η καντίνα με το μπετόν, τις ξύλινες πέργκολες, τα συρματοπλέγματα κτλ, έχει τοποθετηθεί – άκουσον, άκουσον – μία τροχήλατη καντίνα! Μία καντίνα δηλαδή με ρόδες, μία κινητή καντίνα! Νομίζω είναι σαφές.

Η καντίνα που υπήρχε πριν

Η καντίνα που υπήρχε πριν

Η καντίνα  που υπάρχει σήμερα

Η καντίνα που υπάρχει σήμερα

Σε ένα άλλο σημείο, πάνω από την καντίνα, εκεί που υπήρχε τσιμέντο για να αποφεύγονται οι κατολισθήσεις, τοποθετήθηκαν (εάν είναι δυνατόν) λουλούδια που μαζί με τρία ή τέσσερα (εάν δεν με απατά η μνήμη μου) σίδερα (που επίσης είναι ντυμένα με φυσικά δέντρα) συγκρατούν πιθανές κατολισθήσεις.

Το τσιμέντο - τοίχος που υπήρχε

Το τσιμέντο – τοίχος που υπήρχε

Τα σίδερα" με λουλούδια που υπάρχουν σήμερα

Τα σίδερα» με λουλούδια που υπάρχουν σήμερα

Αυτό είναι κυρίες και κύριοι το πολυδιαφημιζόμενο σκάνδαλο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, απλά και μόνο προς αποκατάσταση της αλήθειας, όποια και εάν είναι αυτή. Εγώ απλά σας την περιγράφω όπως την είδα παραμένοντας σχεδόν τέσσερις ώρες στον χώρο και συνομιλώντας ακόμη και με απλούς επισκέπτες, για να σχηματίσω τη δική μου αλήθεια. Λαμβάνοντας μαρτυρίες από ψαράδες, λουόμενους, ανθρώπους που κολυμπούν στα νερά της άγνωστης παραλίας της Αγίας Μαρίνας, από 5 ετών. Και κάτι ακόμη, στην παραλία δεν υπάρχει ντους, διότι επιχειρήθηκε να τοποθετηθεί νόμιμα (που θα έπρεπε να έχει μπει από το δήμο και το νερό για το ντους να παρέχετε δωρεάν), και να πληρώνετε το αντίστοιχο αντίτιμο στη ΔΕΥΑΡ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Σε ότι αφορά στα όσα ακούστηκαν για παρεμβάσεις στο φυσικό τοπίο με κόψιμο δέντρων, νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα είχε καταγραφεί (που δεν έχει συμβεί) από τη Δασική Υπηρεσία, αλλά θα ήταν φανερό και με γυμνό μάτι, διότι ένα δέντρο δεκάδων ετών μπορεί να κοπεί, αλλά είναι δύσκολο να ξεριζωθεί…!

Υ.Γ. Έχει επισκεφτεί κανείς από εμάς παραλία στο νησί της Ρόδου που να λειτουργεί τροχήλατη καντίνα; Υπάρχει πουθενά στο νησί καμία καντίνα που δεν έχει μετατραπεί σε εστιατόριο; Προς τι τέτοια πρεμούρα για τη συγκεκριμένη παραλία;

Η καντίνα στην Αγία Μαρίνα που μόνο σκάνδαλο δεν μπορεί να το αποκαλέσει κάποιος

Η καντίνα στην Αγία Μαρίνα που μόνο σκάνδαλο δεν μπορεί να το αποκαλέσει κάποιος

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.