ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

Την Τρίτη 07/07/2015 έγινε η 4η καλοκαιρινή συνάντηση των μελών του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων της Ρόδου στο Ξενοδοχείο PALLADIUM. Κατά την συνάντηση το ΔΣ ανέλυσε στα μέλη τα δεδομένα που είχε από τις αλλεπάλληλες επαφές με τους Tour operators, αλλά και διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες από την Ρόδο, Κω και Κρήτη μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Στην ενημέρωση αναφέρθηκε ότι υπάρχουν αυξημένες ακυρώσεις ιδιαίτερα από Portal κρατήσεων όπως η booking.com, Expedia κ.α αλλά και από τους κλασσικούς Tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία. Παράλληλα κοινή άποψη στους συναδέλφους ήταν το γεγονός ότι υφίσταται μεγάλη επιβράδυνση των κρατήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες αλλά και την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Επισημάνθηκε δε ότι η ακύρωση των προγραμμάτων στην Τυνησία λόγω της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης δεν ευνόησε στο βαθμό που ήταν δυνατόν την Ρόδο καθώς λόγω της συγκεχυμένης οικονομικής κατάστασης, οι Ταξιδιωτικό Οργανισμοί έστρεψαν την ροή αυτή στην Τουρκία, την Πορτογαλία και Ισπανία.
Στην συζήτηση που επακολούθησε, υπήρξε η πληροφόρηση ότι κάποιοι T.O εζήτησαν από συνεργαζόμενα ξενοδοχεία ότι σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, οι πληρωμές τους να γίνουν σε τοπικό νόμισμα.

Τα μέλη συμφώνησαν ότι επ’ ουδενί δεν θα δεχθούν τέτοιον όρο στα συμβόλαια είτε τα φετινά η της επόμενης χρονιάς, με ισχυρό επιχείρημα ότι στις χώρες εκτός Ευρώ (Τουρκία, Τυνησία και Αίγυπτο) ανέκαθεν οι πληρωμές γίνονται είτε σε Ευρώ είτε σε Δολάρια.

Τέλος οι συνάδελφοι εξέφρασαν την ευχή η κυβέρνηση να κάνει το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να λάβει τέλος το συντομότερο η τωρινή κατάσταση της αβεβαιότητας, προκειμένου έστω και τώρα να ανακάμψει η τουριστική κίνηση στο σημαντικότερο σημείο της σαιζόν που βρισκόμαστε.

Ο Πρόεδρος          Ο Γραμματέας
Γιώργος Ματσίγκος    Βαγγέλης Μουστακάκης

Leave a Reply

Your email address will not be published.