Οι δανειστές ζητούν να αρχίσει από 1ης Ιουλίου η αύξηση των ορίων ηλικίας – Θέλουν επιτάχυνση του «βηματισμού» – Κατάργηση των τριετιών που παραμένουν «παγωμένες» τουλάχιστον έως το 2022

Πιέσεις για εσπευσμένη κατάθεση στη Βουλή της ρύθμισης για την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ασκούν οι δανειστές, θέτοντας ουσιαστικά και τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων για την υπογραφή της συμφωνίας.

Πριν ακόμα αρχίσουν επισήμως οι διαπραγματεύσεις, τα τεχνικά κλιμάκια δυναμιτίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να μην υπάρξουν νέα προαπαιτούμενα και διαμηνύουν ότι η ρύθμιση πρέπει να ψηφιστεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η ηγεσία του Υπουργείου εργασίας απέκρουσε τη νέα αξίωση των δανειστών αλλά είναι άγνωστο αν θα «αντέξει» η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης όταν αναμετρηθεί με τους «σκληρούς» νέους επικεφαλής των θεσμών και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Οι δανειστές ζητούν η αύξηση των ορίων ηλικίας να αρχίσει από 1/7/2015 και όχι από 1/1/2016, εγκλωβίζοντας περισσότερους ασφαλισμένους οι οποίοι θα είχαν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης έως το τέλος του έτους.

Οι δανειστές ζητούν επίσης γρηγορότερο «βηματισμό» κατά το μεταβατικό στάδιο ώστε να κλείσει νωρίτερα η πόρτα της πρόωρης εξόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published.