ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2Την Τετάρτη 14-10 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από γονείς και εκπαιδευτικούς του νησιού μας για το μεγάλο πρόβλημα των κενών στα σχολεία. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι τα κενά έχουν σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας και άρα όλοι γνωρίζουν ότι μέχρι και σήμερα έχουμε στα Δωδεκάνησα περίπου 300 κενά στα Δημοτικά και νηπιαγωγεία και 200 στα Γυμνάσια – Λύκεια. Οι γονείς επισήμαναν την ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε όλα τα σχολεία καθώς έχουν ήδη χαθεί πολύτιμες διδακτικές ώρες και διαφώνησαν κατηγορηματικά στις συμπτύξεις – συγχωνεύσεις τμημάτων σε 27άρια ή 28άρια  προκειμένου να μπαλωθεί η κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία γονέων απ’ το Γεννάδι όπου και υπολειτουργούν νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο. Από την παρέμβαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης φάνηκε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για άμεση λύση του προβλήματος, καθώς πέρα από δηλώσεις της κυβέρνησης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και για μόνιμους διορισμούς ούτε λόγος!

 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑΓονείς και εκπαιδευτικοί δήλωσαν ως αυτή είναι μόνο η αρχή και πως αν δεν λυθεί το πρόβλημα των κενών άμεσα θα ακολουθήσουν νέες κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα. Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων κατέθεσε το πλαίσιο των αιτημάτων  της κινητοποίησης (ακόμη δεν έχουν καταβληθεί η γ΄ και δ΄ δόση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολείων, καθαριότητα κ.α.)  και έκανε σαφές ότι δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή στην ισοπέδωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, δεν θα επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων του νησιού μας με συλλογικές διαδικασίες, γενικές Συνελεύσεις να ενημερώσουν τους γονείς και μαθητές και να οργανώσουν τα επόμενα βήματα δράσης τους σε συντονισμό με την Ένωση Γονέων και τους εκπαιδευτικούς.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           Καραπάνου Ειρήνη                                   Παπαδοπούλου Σπυριδούλα

Leave a Reply

Your email address will not be published.