ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

«Μάθε παιδί μου γράμματα σε σχολεία χωρίς Δασκάλους»

 «Στον αέρα τα σχολεία της χώρας με δεκάδες χιλιάδες κενά διδασκόντων  με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. »

«Με Μπαλτά και με Χασάπη ακρωτηριάστηκε η Παιδεία. »

Στα σχολεία της χώρας και των νησιών μας, σήμανε το κουδούνι της νέας χρονιάς. Μίας νέας εκπαιδευτικής περιόδου όπου θα έπρεπε να έχουν διασφαλιστεί τα αυτονόητα με πρώτιστο την πλήρωση των θέσεων των διδασκόντων. Δυστυχώς όμως τα δεκάδες χιλιάδες κενά, αποτελούν μία εφιαλτική πραγματικότητα με ευθύνη της απερχόμενης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άλλωστε στην πρόσφατη  συνάντηση της υπεύθυνης υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας κ Κιάου με τις ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών επιβεβαιώθηκε ο τεράστιος αριθμός κενών και διαψεύθηκε ο κομματικός εγκάθετος του κ Τσίπρα και νυν Γενικός Γραμματέας κ Χασάπης.

Ευτυχώς  η υπηρεσιακή κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τα κενά πράττει μέσα σε λίγες μέρες αυτά που δεν έκανε η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επί επτά μήνες.

Τι καλό να περιμένεις βέβαια από το ΣΥΡΙΖΑ του κ Τσίπρα,  με Υπουργό Παιδείας τον κ Μπαλτά και Γενικό Γραμματέα τον κ Χασάπη; Μόνο για διαρκή ακρωτηριασμό της παιδείας είναι ικανοί.

Αρχικά δεν άφησαν τίποτα όριο στην ανώτατη εκπαίδευση καταργώντας το νόμο πλαίσιο και  αναβιώνοντας  το αναχρονιστικό πλαίσιο του 1982. Στην συνέχεια επανέφεραν χιλιάδες αιώνιους φοιτητές και  κατάργησαν τα συμβούλια αξιολόγησης των ΑΕΙ-ΤΕΙ που μετείχαν καταξιωμένοι Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού.  Όλα αυτά τα ακραία συντηρητικά και καταστροφικά για τα ανώτατα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα που συνιστούν αντιμεταρρύθμιση  είχαν το θράσος να τα αποκαλούν μεταρρύθμιση.

Ταυτόχρονα ο κ Μπαλτάς αποκάλεσε την αριστεία ρετσινιά και φρόντισε να μεθοδεύσει την κατάργηση των πειραματικών δημόσιων σχολείων, προκειμένου να πλήξει καίρια οτιδήποτε νεωτεριστικό.

Έπειτα έβαλαν στο στόχαστρο την ιδιωτική παιδεία που απευθύνεται στη μέση Ελληνική οικογένεια και ειδικά τα φροντιστήρια, τα ωδεία και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια επιβάλλοντας ΦΠΑ 23%.  «Ξέχασαν» όμως οι δήθεν αριστεροί επαναστάτες να εντάξουν στο ΦΠΑ 23% και τα  μεγάλα και πλούσια σχολεία και κολλέγια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διότι σκέφτηκαν ότι μπορεί να δυσαρεστήσουν κανένα ισχυρό φίλο τους. Δεν σκέφτηκαν οι φωστήρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την τυπική Ελληνική οικογένεια που οικονομικά τα καταφέρνει οριακά,  μέσω φροντιστηρίων να προετοιμάσει τα παιδιά της για τις πανελλήνιες ή στην εκμάθηση ξένων γλωσσών;  Δεν γνώριζαν ότι δεκάδες φροντιστήρια  θα κλείσουν ή θα περιορίσουν τις τάξεις τους με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα;  Ευτυχώς όμως η παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας που πρότεινε ως ισοδύναμο περικοπή δαπανών μέσω του Γενικού Λογιστηρίου  και η διάψευση της Κομισιόν εξέθεσε τους ιδεοληπτικούς του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι «πάγωσε» το ζήτημα.

Όμως οι Μπαλτάδες και οι Χασάπηδες του ΣΥΡΙΖΑ,  με την κάλυψη του κ Τσίπρα που τους τοποθέτησε και τους ανέχτηκε επί 7 μήνες,  επέκτειναν το χάος και στα δημόσια σχολεία. Πλέον  τα παιδιά μας στα δημόσια σχολεία καλούνται στα να μάθουν γράμματα χωρίς δασκάλους!!!

Ειδικά δε στα Δωδεκάνησα τα κενά είναι αριθμητικά και ποσοστιαία από τα υψηλότερα στη χώρα. Το ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε μας έχει συνηθίσει και σε  άλλες τέτοιες αρνητικές πανελλαδικές πρωτιές στα νησιά του Αιγαίου.   Τι να πρωτοθυμηθούν οι Δωδεκανήσιοι και οι νησιώτες του Αιγαίου; Την υψηλότερη πανελλαδικά αύξηση  ΦΠΑ ή τις μεγαλύτερες αριθμητικά  αφίξεις παράτυπων μεταναστών που λιάζονται στις προκυμαίες κατά την κυρία Τασία.

Θα περιμέναμε βέβαια οι κύριοι της απερχόμενης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να έχουν την ελάχιστη ευθιξία  να παραδεχτούν τα λάθη τους. Αντίθετα παραμένουν προκλητικοί, υποκριτές  και αλαζονικοί με πρώτο τον κ Τσίπρα που συνεχίζει να τους καλύπτει και τους προστατεύει. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τον κ Τσίπρα, όταν τον κ Μπαλτά, που σακάτεψε την παιδεία σε μόλις επτά μήνες, τον τοποθετεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και την κυρία Τασία σε εκλόγιμη θέση;

Ο Δωδεκανησιακός λαός πλέον βίωσε στο πετσί του τι πρεσβεύουν οι  Μπαλτάδες και οι Τασίες με τους προστάτες τους,  για την παρουσία των νησιωτών στο Αιγαίο. Στις επικείμενες εκλογές το μήνυμα θα είναι σαρωτικό και θα επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία να αποτελέσει τον κορμό μίας Εθνικής ενωτικής  κυβέρνησης. Μίας κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με πατριωτικό πρόσημο και κυρίως κοινή λογική για να σταθεροποιηθεί τη χώρα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο εφιάλτης του διχασμού και της ακυβερνησίας τελειώνει με την νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.