Ενοχλημένος ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό: «Χασκογελάτε» – Τα παραλειπόμενα από την αντιπαράθεση των δύο ανδρών

Σε πολλές περιπτώσεις χαμογελούσε  και σε άλλες σημείωνε στο μπλοκάκι του ο Αλέξης Τσιπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, λίγες ώρες πριν από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Λίγο πριν τις 7, ο πρωθυπουργός μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας, όταν λίγο πριν είχε εισέλθει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Βούτσης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο βήμα, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης απουσίαζαν. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του κ. Μεϊμαράκη μπήκε στην αίθουσα και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η πρώτη αντίδραση του κ. Τσίπρα κατά την ομιλία του κ. Μεϊμαράκη, ήταν όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη για την αύξηση του χρέους.

Ο πρωθυπουργός «έσκασε στα γέλια», ρωτώντας τον κ. Μεϊμαράκη αν εννοεί πως έχει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ για τον όγκο του χρέους και εκείνος του απάντησε θετικά, αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψε με τους δανειστές, σύμφωνα με την οποία η χώρα θα δανειστεί επιπλέον 90 δισ. ευρώ.

Λίγο μετά, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για το κούρεμα του χρέους, το οποίο, όπως υποστήριξε, δεν μπορεί να γίνει βάσει της νέας συμφωνίας. Σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο με την προηγούμενη συμφωνία, κάτι που προκάλεσε και πάλι τα γέλια του πρωθυπουργού. «Χασκογελάτε» του είπε φανερά ενοχλημένος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μεϊμαράκης διερωτήθηκε πού βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Αλίμονο, αν ήταν εδώ θα σας απαντούσε» αντέδρασε ο πρωθυπουργός.

Στην αναφορά του κ. Μεϊμαράκη για το κυνήγι της φοροδιαφυγής σε πανηγύρια, ο κ. Τσίπρας ακούστηκε να τον ρωτάει από την πρωθυπουργική θέση και εκτός μικροφώνου: «Τους φοροφυγάδες υπερασπίζεστε;».

Σε ό,τι αφορά στην κόντρα για το χρέος, ο κ. Μεϊμαράκης χρειάστηκε βοήθεια… από το κοινό. Κατά τη διάρκεια της πρώτης απάντησης του κ. Τσίπρα, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε ένα σημείωμα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο οποίο αναγραφόταν η αύξηση του χρέους σε βάθος χρόνου, στην οποία αναφέρθηκε αμέσως μετά, κατά την ανταπάντησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όταν ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε τα όσα υποστήριζε προεκλογικά ο κ. Φλαμπουράρης, ο οποίος απέκλειε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε με διακριτικότητα το λόγο από τον πρόεδρο της Βουλής και εκείνος του απάντησε με αρνητικό νεύμα, βλέποντας προφανώς ότι ο χρόνος τρέχει εις βάρος της διαδικασίας.

Πάντως, προς το τέλος της διαμάχης μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετάχτηκε με ένα σχόλιο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ήταν η στιγμή που ο κ. Τσίπρας ζητούσε να μην κυριαρχήσει η στείρα αντιπολίτευση. «Μας δείξατε το δρόμο!» ακούστηκε από τα βορινά έδρανα η διαπεραστική φωνή του κ. Κωσταντινόπουλου.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.