Οι καταστηματάρχες στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, αποφάσισαν να μειώσουν το ωράριο λειτουργίας των μαγαζιών τους στις 4 ώρες ημερησίως, σε μια κίνηση «συμμόρφωσης» με τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η σφοδρή ξηρασία που προκάλεσε το El Nino έφερε τα 18 υδροηλεκτρικά φράγματα της χώρας σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα νερού, κάτι που έχει συντελέσει σε πολλές διακοπές ρεύματος κατά μήκος της χώρας. Σαν αποτέλεσμα, η κρατική εταιρεία ενέργειας (Corpoelec) ζήτησε περικοπές στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας δύο φορές την ημέρα, τα χρονικά διαστήματα 1-3 το μεσημέρι και 7-9 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας εμπόρων σχολίασε πως η μείωση κατά 50% των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας. Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως η ομοσπονδία Cavececo έκανε μια εναλλακτική πρόταση στην κυβέρνηση- τα μαγαζιά να ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα, εξοικονομώντας έτσι 5 ώρες ηλεκτροδότησης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει απάντηση.

Η Cavececo υποστηρίζει πως το να ανοίγοκλείνουν τα καταστήματα δύο φορές την ημέρα θα αποβεί καταστροφικό για τις τράπεζες, τα κέντρα υγείας, τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ αλλά και τα εστιατόρια, τα οποία έχουν ανάγκη συνεχούς ηλεκτροδότησης για να διατηρούν τα προϊόντα και την ίδια στιγμή θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο προσωπικό των επιχειρήσεων, καθώς η πλειοψηφία απασχολεί υπαλλήλους που κάνουν δύο βάρδιες.

http://m.lifo.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.