Στην ετήσια γιορτή των αστυνομικών στη Ρόδο, πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ως ευθύνη τους την προστασία των πολιτών

Ο Κωνσταντίνος Μπούτσικος, στην ετήσια γιορτή των αστυνομικών στη Ρόδο, πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ως ευθύνη τους την προστασία των πολιτών

Τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στις 03.30 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι, παρουσία συναδέλφων, συνεργατών και τοπικών πολιτικών παραγόντων, στον Αντεισαγγελέα Εφετών Ηρακλείου Κρήτης, τέως Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και Εισαγγελέα Ανηλίκων Ρόδου Κωνσταντίνο Μπούτσικο, που έφυγε άδικα και ξαφνικά. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος και εξαίρετος Εισαγγελικός Λειτουργός, χάθηκε στην ηλικία των 51 ετών, όταν υπέστη λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία τον χτύπησε στην καρδιά.

Της Άννας Σαρρή

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΚΗΔΕΙΑ 2Με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, να κατακλύζεται από κόσμο που έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο Κωνσταντίνο Μπούτσικο, η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια για όλους εκείνους που τον τίμησαν ειλικρινά, τον σεβάστηκαν αγνά και τον αγάπησαν ως άνθρωπο σιωπηλά.

Ο τέως πρόεδρος Πρωτοδικών Ρόδου και νυν Εφέτης Πέτρος Πρέκας, με τρεμάμενη φωνή, εκφώνησε επικήδειο, αποκαλώντας τον Κωνσταντίνο Μπούτσικο, άνθρωπο, συνάδελφο και φίλο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συναντήθηκαν πρώτη φορά το 1958 στο νησί της Κω και ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο ήρεμο, χαμογελαστό και ανοιχτό.

«Ο Κώστας ήταν ένας επιεικής Εισαγγελικός Λειτουργός. Πίστευε ότι Δικαιοσύνη και επιείκεια πάνε μαζί.  Ήταν της άποψης ότι η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να εκδικείται«, σημείωσε ο κ. Πέτρος Πρέκας, προσθέτοντας ότι, αγαπούσε ιδιαίτερα τα παιδιά και το έδειχνε έμπρακτα.

Χαμογελαστός, όπως πάντα, κατά την πραγματοποίηση της παρέλασης στη Ρόδο. Μαζί του ο αγαπημένος του υιός.

Χαμογελαστός, όπως πάντα, κατά την πραγματοποίηση της παρέλασης στη Ρόδο. Μαζί του ο αγαπημένος του υιός.

Ο δήμαρχος Ρόδου και δικηγόρος Φώτης Χατζηδιάκος, αποχαιρέτησε έναν πολύ καλό – όπως είπε – Δικαστικό Λειτουργό, με πλούσια κοινωνική δράση, ακέραιο και αξιοπρεπή χαρακτήρα. Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία δύο ατόμων από τον Ερυθρό Σταυρό στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μπούτσικου, οι οποίοι στέκονταν όρθιοι δίπλα από το σώμα του, τιμώντας την προσφορά του εκλιπόντος, τόσο στον Ερυθρό Σταυρό, όσο και στην Ανάδοχη Αγκαλιά.

Με δάκρυα στα μάτια η Κατερίνα Βορεινάκη, από την Ανάδοχη Αγκαλιά, που είχε προλάβει να τιμήσει τον Εισαγγελέα και Άνθρωπο Κωνσταντίνο Μπούτσικο, προτού φύγει για το μεγάλο ταξίδι, μίλησε για εκείνον αποκαλώντας τον αρωγό, συμπαραστάτη, πατέρα. Εξήγησε πως ο ίδιος έβαλε τις βάσεις για τη λειτουργία της Ανάδοχης Αγκαλιάς και του είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ. 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΚΗΔΕΙΑ

Διαβάστε ακόμη:

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ: Πως έσβησε ο Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Μπούτσικος

Πηγή: Black Monday.gr 

Leave a Reply

Your email address will not be published.