Η Νάξος έχει υπέροχες παραλίες, η Κέρκυρα είναι ιδανική για οικογένειες, ενώ για ρομαντισμό επιλέξτε την Σαντορίνη και την Πάτμο: η βρετανική εφημερίδα The Telegraph επιλέγει εννέα ελληνικά νησιά ανάμεσα στα 20 καλύτερα νησιά της Μεσογείου.

Με τις πιο μεγάλες σε μήκος παραλίες των Κυκλάδων, η Νάξος προτείνεται για όσους επιθυμούν να περνούν τις ώρες τους στην παραλία. Από την άλλη η Κέρκυρα διαθέτει αρκετές επιλογές για παιδιά, γεγονός που την κάνει ιδανικό προορισμό για οικογένειες.

Η Σαντορίνη «είναι ρομαντική σχεδόν σε κλισέ σημείο», γράφει η εφημερίδα, λέγοντας ότι η θέα της καλντέρας γοητεύει τα νεαρά ζευγάρια. Αλλά και η Πάτμος δεν υστερεί σε ρομαντισμό, με την εφημερίδα να αναφέρει ότι αυτό το ήσυχο νησί έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για ζευγάρια.

Όσο για το κατάλληλο νησί για πάρτι; Αυτό μπορεί να είναι η Ίμπιζα, αλλά αμέσως μετά ακολουθεί η Μύκονος, με την Telegraph να σημειώνει ότι η νυχτερινή ζωή του νησιού έχει ενισχυθεί την τελευταία δεκαετία.

Για οικονομικούς προορισμούς, η εφημερίδα προτείνει τη Χίο, αναφέροντας ότι έχει φτηνό φαγητό και οικονομική διαμονή.

Για θαλάσσια σπορ, η εφημερίδα προτείνει τη Λευκάδα, ενώ για ήσυχες διακοπές προτείνει την Κεφαλλονιά, λέγοντας ότι το νησί καταφέρνει να «απορροφήσει» εύκολα τους επισκέπτες, καθώς διαθέτει άπλετο χώρο για να ξεφύγει κανείς από τη φασαρία.

Στους περιπατητές, η Telegraph προτείνει την Κρήτη, λέγοντας ότι η άγρια δυτική πλευρά του νησιού περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες διαδρομές στην Ευρώπη.

Σε όσους τουρίστες ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, η εφημερίδα προτείνει την Σικελία, αλλά και την Κύπρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.