Δέσμευση για εξάντληση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν ώστε να ανακουφιστούν οι πληγείσες περιοχές, παρείχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, επισκεπτόμενος τη Ρόδο, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

«Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες άμεσης ανακούφισης, αλλά και επαναφοράς της περιοχής – κατά το δυνατόν – στην προτέρα κατάσταση», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ύστερα από την ολοκλήρωση σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Ρόδο.

Ο κ. Αποστόλου, υποστήριξε πως πρόκειται για «μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή, καθώς η φωτιά κατέκαψε περί τα 17.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων», ενώ δεσμεύτηκε πως «με την ολοκλήρωση της πρώτης εκτίμησης θα αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι από τον ΕΛΓΑ για το απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο, ενώ παράλληλα αρχίζει η διαδικασία σύνταξης του φακέλου για τις ζημιές που θα καλυφθούν μέσω κρατικών ενισχύσεων και de minimis».

«Αυτό επίσης που άμεσα θα μας απασχολήσει, είναι ο τρόπος κάλυψης των δαπανών για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου άρδευσης, ώστε να καταστεί δυνατή η άρδευση των κηπευτικών που γλίτωσαν από τη φωτιά», πρόσθεσε σε ότι αφορά στο αρδευτικό δίκτυο, που καταστράφηκε, ενώ υποστήριξε πως, θα αποζημιωθούν και οι πληγέντες αγρότες για τις ζημιές από το 2013.

Τον Υπουργό, συνόδευαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός και Δημήτρης Γάκης, ενώ στην περιοδεία συμμετείχαν και οι βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης, δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Θωμάς Σωτρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πόκκιας, Αγαπητός Πάλλας και Μιχάλης Παλαιολόγου.
Φωτογραφία Μιχάλης Λοϊζος

Φωτογραφία Μιχάλης Λοϊζος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.