Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ενόψει της έλευσης, σήμερα Τρίτη, στη Ρόδο, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου, για την καταγραφή των ζημιών που υπέστη το νησί από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, δηλώνει τα εξής:
¨Στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας, ήρθε δυστυχώς να προστεθεί και η τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της η πρόσφατη πυρκαγιά. Πέραν των συντονισμένων ενεργειών και παρεμβάσεων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου του νησιού που χάθηκε, χρέος και μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε άμεσα τους ανθρώπους που επλήγησαν, που έχασαν τις περιουσίες και τα αποτελέσματα των κόπων τους, να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, να ανακτήσουν τις καλλιέργειές τους, να βοηθήσουν την καμμένη γη να ξαναγεννηθεί.
Για το σκοπό αυτό, ενόψει και της άφιξης στη Ρόδο του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, ζητάμε, ως εκ των ων ουκ άνευ:

την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των αγροτών που επλήγησαν από την φωτιά,

την ταχύτατη και χωρίς καθυστέρηση αποτύπωση και καταγραφή των ζημιών,

την άμεση αποζημίωσή τους για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες

την άμεση αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά.

Είναι το ελάχιστο που επιβάλλεται να γίνει αυτή την ώρα. Προσβλέπουμε στην αμέριστη συμπαράσταση και στην ταχύτατη κινητοποίηση της Πολιτείας, για την βοήθεια και στήριξη των αγροτών μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.