Και οι τέσσερις είναι αρνητικοί στα πολλά ντιμπέιτ. Ανοικτό ωστόσο είναι το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ στην ΕΡΤ, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν όλοι.

Συμφώνησαν πάντως για τη διοργάνωση δύο συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επ’ αυτού εκφράστηκαν επιφυλάξεις με ποιον τρόπο θα γίνουν και σε ποιο κοινό.

Κοινός τόπος των εκπροσώπων των υποψηφίων είναι ότι η συνεδρίαση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μιλούν για σημαντική πρόοδο και αποφάσισαν ότι δεν θα υπάρξουν πληρωμένα διαφημιστικά σποτ των υποψηφίων.

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Ελένη Κομίνη), οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας ξεκίνησαν ήδη την προεκλογική τους εκστρατεία από τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, με κοινό στόχο τη διείσδυση στη βάση της ΝΔ που ξεπερνά τα όρια των κομματικών μηχανισμών,

Και οι 4 υποψήφιοι φέρουν, ωστόσο, το βαρύ φορτίο της δημοσιονομικής προσαρμογής των ετών 2012-2014. Την ίδια ώρα έχουν, όμως, και ένα πλεονέκτημα, ότι στο τέλος της περιόδου αυτής η χώρα παρουσίασε, δημοσιονομικά, μία θετική εικόνα, η οποία θα μπορούσε σε συνδυασμό με την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων να οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην πολυπόθητη ανάκαμψη.

Σε αυτό το σκεπτικό κινείται και από τους 4 υποψηφίους η αντιπολιτευτική τους τακτική στις ομιλίες τους μέσα στη Βουλή, αλλά και στον κόσμο που συναντούν στις διάφορες πόλεις που επισκέπτονται ανά την επικράτεια. Προσδοκούν αφενός το ξεκίνημα ενός νέου διαλόγου με την κοινωνία που θα ενεργοποιήσει εκτός από τα μέλη της ΝΔ και τους πολίτες, φίλους της παράταξης έτσι ώστε να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 22ης Νοεμβρίου. Σε επίπεδο κομματικών αλλαγών, όλοι συνομολογούν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ότι χρειάζονται αλλαγές στο κόμμα που θα εκσυγχρονίσουν την παράταξη και εντέλει θα τη φέρουν στον κυβερνητικό στίβο έναντι του αντιπολιτευτικού που βρίσκεται σήμερα.

Οι προτάσεις Τζιτζικώστα για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών

Τόσα εκλογικά κέντρα, εκλογικά τμήματα και τερματικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσα και στις εκλογές του 2009 για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προτείνει στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Προτείνει, επίσης, τα εκλογικά κέντρα να στηθούν, όπως και το 2009, σε δημόσιους χώρους με κατάλληλη υποδομή και εύκολη πρόσβαση.

Ως προς το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές προτείνει να είναι 2 ευρώ, με απαλλαγή για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ΑΜεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι).

Πηγή: www.ethnos.gr & naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.