Ο Κώστας Δαμαβολίτης, μέχρι πρότινος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει ΝΑΙ την Κυριακή και διαγράφηκε από την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ., είναι εκείνος ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση στην Ελληνική Βουλή και ζητούσε τη στήριξη και τη συμβολή του Υπουργείου Πολιτισμού για την αναβίωση του Κολοσσού της Ρόδου!

«Πρόκειται για μια καινοτόμο ιδέα, που στόχο έχει την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς με τα πλέον σύγχρονα μέσα, συμβάλλοντας με μοναδικό τρόπο στην ανάκαμψη της χώρας» είχε αναφέρει ο βουλευτής στην ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο βουλευτής πρότεινε την κατασκευή ενός σύγχρονου οικοδομήματος, που θα δώσει πνευματική πνοή στους κατοίκους του νησιού, προσφέροντας παράλληλα κίνητρα εναλλακτικού τουρισμού και συνεισφέροντας στην πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΝΑΙ»

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο διεγραμμένος από τους ΑΝΕΛ, Κώστας Δαμαβολίτης

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα γνωστοποίησε με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, ο Κώστας Δαμαβολίτης, βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ, μετά την διαγραφή του από τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο αλλά και την προτροπή του να παραδώσει ο βουλευτής την έδρα του.

Ο κ. Δαμαβολίτης είχε ταχθεί προηγουμένως δημοσίως υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα, ενώ, όπως επισημαίνει στην επιστολή παραίτησής του εδώ και μήνες έχει εκφράσει στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο τις διαφωνίες του για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, με αποκορύφωμα «το διακύβευμα του δημοψηφίσματος», που κατά τη γνώμη του είναι «ευρώ ή δραχμή». Όπως αναφέρει επίσης στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής ο κ. Δαμαβολίτης «γνωρίζω ότι τα μέτρα που θα προκύψουν από ένα «Ναι» σε μια καινούργια συμφωνία είναι δυσβάσταχτα και δεν ξέρω αν μπορεί η κοινωνία να τα σηκώσει, όμως με το «Όχι» έχουμε μια ενέργεια υψηλού ρίσκου, στην οποία αν η Ευρώπη δεν ανταποκριθεί με διαλλακτικότητα, η πατρίδα οδηγείται στο κενό, χωρίς εναλλακτική λύση, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς ευρώ και χωρίς δραχμή, εφόσον δεν γίνει η απαιτούμενη προετοιμασία για την περίπτωση αλλαγής του νομίσματος».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.