ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΚ: Χάθηκαν 25 πτήσεις και 5.000 επισκέπτες!

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Χάθηκαν 25 πτήσεις και 5.000 επισκέπτες!

Σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7.30 το πρωί ξεκίνησε εκ νέου η πραγματοποίηση των πτήσεων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ». Οι εργασίες αποκατάστασης του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης πραγματοποιήθηκαν από χθες αργά το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να αποκατασταθεί η καθίζηση που είχε προκληθεί και είχε διάμετρο 8 * 3.

Της Άννας Σαρρή

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ

Κατά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Black Monday.gr, οι εργασίες που ξεκίνησαν χθες αργά το βράδυ διακόπτονταν συνεχώς, εξαιτίας των ισχυρών καιρικών φαινομένων που έπλητταν την περιοχή, αλλά και τη ρίψη κεραυνών. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω στις 19.00 και οδήγησε στο κλείσιμο του αεροδρομίου, οφείλεται σε καθίζηση τμήματος του διαδρόμου διαμέτρου 8 * 3, ενώ η τεχνική επέμβαση  διενεργήθηκε σε μεγαλύτερο τμήμα του διαδρόμου, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ

Οι πτήσεις μου χάθηκαν για το νησί της Ρόδου, μέσα σε μόλις μερικές ώρες, ήταν 15, οι οποίες και ακυρώθηκαν, απ’ αυτές οι 13 ήταν τσάρτερ, η μία από Αθήνα και η άλλη από Ηράκλειο. Τα τσάρτερ επρόκειτο να μεταφέρουν κατά μέσο όρο 180 με 200 άτομα στο νησί της Ρόδου. Επίσης, χάθηκαν ακόμη 10 πτήσεις, οι οποίες προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια και οι οποίες μετέφεραν από 180 με 200 επισκέπτες. Από το νησί της Ρόδου δεν απογειώθηκαν 6 πτήσεις τσάρτερ και μία πτήση για Αθήνα, με τους ίδιους περίπου επιβάτες. Συνολικά δηλαδή χάθηκαν περί τις 25 πτήσεις και 5.000 επισκέπτες, ενώ από τη Ρόδο δεν έφυγαν περί τους 1.200 επιβάτες.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ

Εργασίες μερικής αποκατάστασης του διαδρόμου είχαν εκτελεστεί κατά την περσινή περίοδο μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, τους οποίους και ευχαρίστησε πάρα πολύ και για χιλιοστή φορά η Αερολιμενάρχης Ρόδου Ξανθή Κριτσινέλια, η οποία μίλησε στο Black Monday.gr. Σε κάθε περίπτωση χθες, ύστερα από την καθίζηση του διαδρόμου, πραγματοποιήθηκε εσπευσμένη σύσκεψη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου και της Αερολιμενάρχη Ρόδου. Η απόφαση ήταν άμεση και η εκτέλεση των εργασιών ξεκίνησαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, για την επίλυση του προβλήματος και την προστασία της εικόνας της Ρόδου στο εξωτερικό.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ

Σε κάθε περίπτωση, παρότι έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις εκ νέου, η κατάσταση ακόμη δεν έχει ομαλοποιηθεί και καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις, τις οποίες προσπαθούν οι εταιρείες να μειώσουν. Κυρίως τις Τετάρτες πάντως, καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στο Αεροδρόμιο της Ρόδου και με δεδομένο ότι οι αφίξεις και αναχωρήσεις πτήσεων είναι στο πικ τους, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη.

Πηγή: Black Monday.gr

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.