Σχεδόν 18.300 μετανάστες περισυνελέγησαν από τις τουρκικές αρχές στο Αιγαίο σε διάστημα ενός μήνα, ενώ αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούν να φθάσουν στις ακτές της Ελλάδας, γνωστοποίησε η τουρκική κυβέρνηση στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το διάστημα μεταξύ 17ης Ιουλίου και 17ης Αυγούστου, 18.226 μετανάστες -οι 5.276 μόνο την εβδομάδα μεταξύ 10ης και 17ης Αυγούστου-, διασώθηκαν από το λιμενικό σώμα της Τουρκίας, επισήμανε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο Τύπου.

Από τις αρχές του έτους, 36.511 μετανάστες έχουν διασωθεί στο Αιγαίο, με τους μισούς να έχουν διασωθεί τον περασμένο μήνα.

Η τουρκική κυβέρνηση κάνει λόγο για σημαντική αύξηση του αριθμού των μεταναστών από τις αρχές του έτους.

Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες, ο διάπλους παραμένει επικίνδυνο εγχείρημα για τους πρόσφυγες καθώς ταξιδεύουν με σαπιοκάραβα.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι μετανάστες επιβιβάζονται σε παλιές λέμβους, που βυθίζονται στην θάλασσα, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, το ποσοστό θνησιμότητας των προσφύγων μειώθηκε πάρα πολύ σε σύγκριση με το 2014 και ανέρχεται σε επίπεδα κάτω από τον μέσο όρο που καταγράφεται σε άλλες χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Leave a Reply

Your email address will not be published.