Το βιβλίο των θρύλων «ανοίγει» στη Ρόδο!

                Ξεκίνησε η προπώληση για την θεατρική παιδική παράσταση «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ»! Την παράσταση συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος «Το Αμπερνάλλι» με την Παραγωγή «Εργοστάσιο Ονείρου», την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», με την στήριξη του ΔΟΠΑΡ και των Χορηγών- Συνεργατών μας: Πρότυπα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης «Δημιουργία»,  Παιδότοπος «Μιλού», Παραδοσιακό Κατάλυμα «Κούκος», Blue Star Ferries, Colorado, Κοντίκι, Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη, Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη.

                Η παράσταση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», έχει ως βασικό μέλημα να καλλιεργήσει τη φαντασία των παιδιών.  Στόχος της είναι να εμψυχώσει την συμμετοχή των παιδιών μέσω του διαδραστικού της χαρακτήρα, καθώς και να αποκαλύψει νέες μορφές επικοινωνίας που ξεκινούν απτήν παντομίμα και φτάνουν στη νοηματική γλώσσα.

                Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλλη Μερκούρη, Τόνια Παπαδάκη, Γιάννης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Πιέτρης. Φιλική συμμετοχή σε βίντεο-προβολή: Γρηγόρης Αρναούτογλου & Μαρία Μπεκατώρου. Τη φωνή της δίνει, η Χριστίνα Κουλουμπή. Στο ρόλο της μάγισσας,  η Βίκυ Σταυροπούλου.

                Σημεία προπώλησης: Παιδότοπος Μιλού, Παραδοσιακό Κατάλυμα Κούκος, MickeLo Café, D’Amboise Dine.Drink.Dance και Βιβλιοχαρτοπωλείο «Η Πηγή» στη Σορωνή. Γενική είσοδος 10€, Ομαδικά (άνω των 20 ατόμων) 8€. Πληροφορίες:  ampernalli@gmail.com, Facebook/ampernalli.

                Κριτικές:

  • «Το Βιβλίο των Θρύλων αποτελεί μία πραγματικά άρτια παράσταση σε όλα τα επίπεδα: ηθοποιοί, κοστούμια, σκηνικά, μουσική, τραγούδια, χορός, video art και προβολές, σκηνοθεσία, κείμενο, όλα ήταν υπέροχα! Το βιβλίο των θρύλων άνοιξε και μας παρέσυρε σε περιπέτειες με τον ιππότη Άστα Να Παν και τους φίλους του, θυμίζοντάς μας την αξία της αληθινής φιλίας και την ανάγκη προστασίας του πλανήτη μας».
  • «Αυτό που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο από την παράσταση είναι η πανδαισία χρωμάτων που βλέπαμε μπροστά μας, με όλα αυτά τα υπέροχα σκηνικά και κοστούμια του έργου. Επίσης, δεν θα ξεχάσουμε και τις συμμετοχικές στιγμές μικρών και μεγάλων στην πλοκή, με δεκάδες παιδιά και ενήλικες να χειροκροτούν ρυθμικά στα τραγούδια της παράστασης και να δονούν, στην κυριολεξία, τα καθίσματα της πλατείας»!
  • «H παράσταση ήταν πολύ καλή. Η ερμηνεία και των 4 ηθοποιών ήταν άριστη! Υπήρχε ζωντάνια με τη συμμετοχή του κοινού και τα χορευτικά. Πολύ καλή η ερμηνεία της Βίκης Σταυροπούλου, και το πάντρεμα του βίντεο με τη ζωντανή ερμηνεία. Καλά τα σκηνικά. Πέρασαν τα μηνύματα στα πιο μεγάλα παιδιά και τους μεγάλους».
  • «Ότι καλύτερο έχω δει! Δεν περιμένεις να δεις τέτοια σκηνικά, μπαίνεις μέσα σ’ ένα παραμύθι! Τα μηνύματα ουσιαστικά και αγγίζουν μικρούς και μεγάλους. Οι ηθοποιοί με τρομερή ενέργεια και αγάπη απέναντι στο παιδί».

Εκ του ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου

«Το Αμπερνάλλι»

Χορηγός επικοινωνίας Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.