«Παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη στον υπουργό Υγείας για τη λειτουργία των δομών Υγείας και περίθαλψης στη Νότια Ρόδο»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, ανταποκρινόμενος στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου για την άμεση κάλυψη των αναγκών του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου, απέστειλε στον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, υπόμνημα που συνοδεύτηκε με την επιστολή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και το δημοσίευμα της «Ροδιακής» για το δυσάρεστο περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα την τραγική απώλεια ροδίτισσας, μητέρας τριών παιδιών, το περασμένο Σάββατο στη Νότια Ρόδο.

Οι ελλειμματικές υπηρεσίες υγείας στην περιοχή, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Νότιας Ρόδου, που ζητούν δικαιολογημένα από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις ειδικές γεωμορφολογικές συνθήκες και την κατανομή του πληθυσμού, μόνιμου και επισκεπτών/τουριστών, στο νησί, ενισχύοντας με οργανωμένο τρόπο τις δημόσιες δομές υγείας και περίθαλψης και του ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο.

Ο Δημήτρης Γάκης στην επιστολή του, υπενθυμίζει τις πρωτοβουλίες και τις προγραμματικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για τη στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας στη Νότια Ρόδο και υπογραμμίζει την ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας του Π.Ι. Γενναδίου ΑΜΕΣΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:«… το θέμα της κάλυψης των αναγκών για τη λειτουργία του Π.Ι. Γενναδίου έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής, θεωρείται κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα απ’ όλους μας στη Ρόδο. Οι κάτοικοι καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η εντεινόμενη από τα μνημόνια κρίση στην Υγεία, νιώθουν όμως δικαιολογημένη ανασφάλεια και θεωρούν ό,τι η ενίσχυση των Ιατρείων της περιοχής θα μείνει για άλλη μια φορά στα χαρτιά, παρ’ όλες τις ομολογουμένως θετικές ενδείξεις κινητοποίησης του υπουργείου Υγείας για να δοθεί, έστω προσωρινά, λύση στο πρόβλημα – στελέχωση με γενικό γιατρό που θα εξυπηρετεί το Γεννάδι  – ενέργεια, που έχει δρομολογήσει η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία. Αυτή η κατάσταση, την οποία γνωρίζετε πολύ καλά κ. υπουργέ από τις κοινές μας δράσεις για τη νησιωτική Υγεία, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, ενωμένοι, ζητούν μόνιμη λύση, ώστε το Ιατρείο στο Γεννάδι να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Σε αυτό τους τον αγώνα, σας διαβεβαιώνω, θα είμαι μαζί τους, στην πρώτη γραμμή. Θα στηρίξω όλες τις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν από τις τοπικές κοινότητες μέχρι να δοθεί οριστική λύση στη λειτουργία του Π.Ι. Γενναδίου. Και γνωρίζοντας τη δική σας ευαισθησία στο θέμα, είμαι σίγουρος ότι αυτή η λύση θα έρθει σύντομα και αποφασιστικά. Με τη λειτουργία στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου, ενός λειτουργικού και καλά στελεχωμένου Π.Π.Ι. Γενναδίου, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, σε όλη τη διάρκεια του έτους».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.