ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αν τελικά γίνει, δεν διαλέγουμε μνημόνια, απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα και λέμε αποφασιστικά ένα διπλό ΟΧΙ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

«Τα χρυσά κουτάλια» με τα οποία θα τρώγαμε, όπως μας έλεγαν  την δεκαετία του 80 για την τότε ΕΟΚ, την Ε.Ε. στην συνέχεια και την ΟΝΕ, έγιναν φτώχια και εξαθλίωση, ουρές στα ΑΤΜ, ανεργία και μετανάστευση.Έγιναν μνημόνια διαρκείας.

Το μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ των 47 συν 8 σελίδων προβλέπει την μείωση των μισθών και των συντάξεων μέσω της έμμεσης φορολογίας και της αύξησης του ΦΠΑ, της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από το μνημόνιο της τρόικας ( Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ.). Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, όπως κι αυτά των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, έρχονται να προστεθούν στους περίπου 500 εφαρμοστικούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ, στη στάση πληρωμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση σε νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, κοινωνικές υπηρεσίες, στον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό των ταμειακών διαθέσιμων ασφαλιστικών ταμείων, δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Το Όχι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και από κοντά της Χρυσής Αυγής στην πρόταση των «θεσμών» (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ.), το Ναι της προηγούμενης Συγκυβέρνησης Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ, και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, οδηγούν στα παζάρια του μνημονίου της κυβέρνησης, των 8 δις, τα οποία θα πληρώσουμε και πάλι οι συνήθεις ύποπτοι.

Μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμών, βρίσκεται σε εξέλιξη ο νέος εμπαιγμός μας, με τη πρόταση ενός νέου μνημονίου με χρηματοδότηση 29 δις, από την κυβέρνηση προς στοEurogroup.

Χωρίς αυταπάτες και εκβιαστικά διλήμματα, απελευθερωμένοι από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να δώσουμε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ένα  ισχυρό μήνυμα, ότι ο λαός δεν δέχεται τα μνημόνια όποια και αν είναι αυτά, δεν τα ισχυροποιεί, δεν εγκλωβίζεται στο μικρότερο κακό και αποφασίζει να αναπτύξει την πάλη του για γενικότερες αλλαγές.

Η επιβολή περιορισμού στις τραπεζικές συναλλαγές θα επιδεινώσει ραγδαία τη ζωή μας, θα περιοριστεί ακόμα παραπέρα το τσακισμένο εισόδημά μας.

Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε μέσα από τους φορείς μας, μέσα από επιτροπές αγώνα μέτρα που μπορεί να μας ανακουφίσουν:

 • Διασφάλιση της είσπραξης του συνόλου μισθών και συντάξεων.
 • Διασφάλιση είσπραξης επιδόματος ανεργίας.
 • Εξασφάλιση της δυνατότητας ανάληψης από μικροκαταθέτες.
 • Πάγωμα των δόσεων προς την εφορία για τους φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων και τα χαράτσια.
 • Πάγωμα των δόσεων προς τις τράπεζες που αφορούν σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
 • Πάγωμα της καταβολής λογαριασμών για φως, νερό και τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.
 • Κατάργηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 • Καμιά συμμετοχή σε ιατρικές εξετάσεις και στην προμήθεια φαρμάκων.
 • Δωρεάν σίτιση των φοιτητών στις εστίες.
 • Πρόβλεψη για δωρεάν μεταφορά των φοιτητών στους τόπους κατοικίας τους.
 • Αξιοποίηση των δομών και του προσωπικού του Δήμου, ώστε το καλοκαίρι να γίνει πιο υποφερτό και να ανακουφιστούν οι οικογένειες που αδυνατούν να πάνε καλοκαιρινές διακοπές.

Ρόδος 1-7-2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.