Το μονοπάτι των βιβλίων έλαμψε στον ουρανό των Πηγών Καλλιθέας!

Πυροτεχνήματα φώτισαν το γαλάζιο ουρανό των Πηγών Καλλιθέας, την Κυριακή το βράδυ, οπότε και σχηματίστηκε στο μαγευτικό χώρο της ροτόντας, το μονοπάτι των βιβλίων.

Η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου, μαζί με την εκδότρια του Black Monday.gr Άννα Σαρρή

Η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου, μαζί με την εκδότρια του Black Monday.gr Άννα Σαρρή

Εκεί, όπου η έμπνευση και η αγάπη για το όνειρο, έγιναν πραγματικότητα για την Αναστασία Κορινθίου και την Άνεμος Εκδοτική, με την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννη Κούρτη και τη στήριξη του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, του αντιδημάρχου Τέρη Χατζηϊωάννου και του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Σέργιου Αϊβάζη.

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος

Στη ροτόντα των Πηγών Καλλιθέας, το απόγευμα της Κυριακής σχηματίστηκε ένα μονοπάτι, μονοπάτι ονείρων, σκέψεων, γραφής και μνήμης. Ένα μονοπάτι γνώσης. Το μονοπάτι των βιβλίων. Μία εκδήλωση αντάξια της ιστορίας του τόπου μας, που έχει την τιμή και τη σπουδαιότητα, να κουβαλά αιώνες ιστορίας και μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Γιάννης Φιλιππίδης, ξεχωρίζει ανάμεσα στους συγγραφείς που βρέθηκαν στη Ρόδο

Ο Γιάννης Φιλιππίδης, ξεχωρίζει ανάμεσα στους συγγραφείς που βρέθηκαν στη Ρόδο, για τις ευχές που έδωσε 

«Σήμερα τιμάται και τιμά το νησί των Ιπποτών, της τέχνης, του έρωτα, της θάλασσας και της αγάπης, τους συγγραφείς που εμπνεύστηκαν απ’ αυτό. Το μονοπάτι των βιβλίων δεν είναι απλά ένας τίτλος μίας εκδήλωσης, είναι δρόμος γνώσης και έμπνευσης και σήμερα σχηματίζεται στη Ρόδο», είπε η εκδότρια του Black Monday.gr και δημοσιογράφος Άννα Σαρρή, η οποία παρουσίασε την εξαίσια αυτή εκδήλωση, καλώντας την Αναστασία Κορινθίου, τη συγγραφέα του Ποτέ και του Πάντα, που εμπνεύστηκε και οραματίστηκε τη διοργάνωσή της, μαζί με την Άνεμος Εκδοτική, τον Νίκο Τελλίδη και τον Γιάννη Φιλιππίδη, να πραγματοποιήσει την επίσημη έναρξή της.

Ο Νίκος Τελλίδης, από την Άνεμος Εκδοτική

Ο Νίκος Τελλίδης, από την Άνεμος Εκδοτική

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας και σχετικό χαιρετισμό ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Κούρτης, ο αντιδήμαρχος Τέρης Χατζηϊωάννου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης και ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χρήστος Μπάρδος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η Ρόδος, υποδέχτηκε στις Πηγές Καλλιθέας 21 συγγραφείς που έχουν τιμήσει δια μέσου της γραφής τους, το νησί της Ρόδου, το νησί του φωτός και των ιπποτών. Αναγνωρισμένοι συγγραφείς και μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι της Ελλάδας, βρέθηκαν στη Ρόδο, για να τιμηθούν και να τιμήσουν.

Η Ειρήνη – Βογιατζή Χαραλάμπη, η Μαίρη Γκαζιάνη, η Χρύσα Ζανέση – Αλεξάκη, ο Γιώργος Ζωγραφίδης, η Αγγελική Κακανιάρη, η Αναστασία Κορινθίου, ο Αντώνης Κουντούρης, ο Κώστας Κρομμύδας, ο Διονύσης Λεϊμονής, η Μαρία Λιάσκα Μαυράκη, η Νίτσα Μανωλά, ο Μιχάλης Μαστής, ο Γιάννης Νικολαϊδης, η Δήμητρα Παπαναστασοπούλου, η Πίτσα Πιπίνου, η Χριστίνα Σαββάκη, ο Χρήστος Τερζίδης, ο Γιάννης Φιλιππίδης, η Ειρήνη Φραγκάκη, η Αθηνά Χατζή και ο Χρήστος Χωμενίδης, έλαβαν το βραβείο τους, μετέφεραν τις απόψεις και τις γνώμες τους αναφορικά με το νησί της Ρόδου και ευχήθηκαν η γιορτή αυτή να είναι μόνο η αρχή. 

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ

Η βραδιά ξεκίνησε με τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», που παρουσίασε παραδοσιακά χορευτικά, μαγεύοντας τους παραβρισκόμενους. Μαζί τους ήταν στο βιολί ο Μανώλης Μπαλάσας και στο λαούτο ο Ραφαήλ Μανούσος. Ακολούθησε η μοναδική Leida, από τον όμιλο Colorado, που μας ταξίδεψε με το ηλεκτρονικό της βιολί, ενώ ο Νίκος Τελλίδης, από την Άνεμος Εκδοτική, μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Η Leida, από τον Όμιλο Colorado

Η Leida, από τον Όμιλο Colorado

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», σε ρόλο μικρών ρεπόρτερ, απηύθυναν ερωτήσεις στους συγγραφείς, ενώ ο Λευτέρης Χατζηαντώνης, μας κράτησε συντροφιά με το σαξόφωνο του, μαζί με τη μαγευτική παρουσία της Μαρίας Χαραλάμπους, που με τη βοήθεια του green show, έδωσε ζωή στα βιβλία των συγγραφέων, τα έκανε να κινηθούν, να νιώσουν, να αναπνεύσουν, να χορέψουν, τυλιγμένη με χαρτί και άνθη.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ

Η Αναστασία Κορινθίου, συνέταξε τους στίχους ενός τραγουδιού που γράφτηκε μόνο για εκείνη την ημέρα και παρουσιάστηκε σε πρώτη μετάδοση από τον Γιάννη Παπαθεοδώρου. Οι μαθητές του ΈΝΕΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ και ο Χρήστος Μπάρδος, με τη βοήθεια της Μαρίας Χαραλάμπους και της Μάρθας Κατσιδώνη, προχώρησαν στη βράβευση των συγγραφέων, που τίμησαν, αγάπησαν και εμπνεύστηκαν από τη Ρόδο. Οι συγγραφείς βραβεύτηκαν με ΤΡΟΥΛΙΑ. Τα τρολιά είναι πέτρινες κατασκευές, με τις οποίες οι νησιώτες απηύθυναν προσευχές στο Θεό.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ο κ. Δημήτρης Μπόνης των BONIS CERAMIK, μαζί με όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και κυρίως την Αναστασία Κορινθίου, παρέδωσαν στο δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και στον πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννη Κούρτη, τα κεραμικά που δημιουργήθηκαν από τα εξώφυλλα των βιβλίων που έχουν την αναφορά τους στη Ρόδο, ώστε να σχηματιστεί το μονοπάτι των βιβλίων.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μαγικές νότες, μαγικούς ήχους, της Φιλαρμονικής της Καλλιθέας, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Μαλώινα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπέροχη αυτή βραδιά ειπώθηκε προς τους Αναστασία Κορινθίου και την Άνεμος Εκδοτική, τον Νίκο Τελλίδη και τον Γιάννη Φιλιππίδη, τον δήμο Ρόδου και τον δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, τον πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννη Κούρτη, τον αντιδήμαρχο Τέρη Χατζηϊωάννου και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Σέργιο Αϊβάζη. Την Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Δωδεκανήσου Black Monday.gr, την Άννα Σαρρή και τον Nicolas Nanev, που κάλυψε φωτογραφικά τη βραδιά, το Rhodes by Night, το Ροδίων Παιδεία, το Avon Types, το ραδιοφωνικό σταθμό Παλμό, τον Όμιλο Colorado, το κοινωνικό δίκτυο για το βιβλίο bookia.gr, τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΕΝΕΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ, το astra tv, το κατάστημα fotis graphics, τα cup stories, τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα Ελιά και Μέλι, το Patty’s, το καφέ Ωβέρνη, την ποτοποιία Αιγαίον, το ρακάδικο Δροσουλίτες και την οινοποιία Τατάκη.

Πηγή: Black Monday.gr 

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΙΒΛΙΩΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published.