Το Ποτέ και το Πάντα, αγκαλιά με έναν αλήτη Απρίλη στο κέντρο της Αθήνας!

Το Black Monday.gr, συμμετέχοντας ως ρόλο – έκπληξη, στην παρουσίαση των βιβλίων «Ποτέ μη λες για πάντα» και «Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης» στην Αθήνα, φιλοξενεί σήμερα άρθρο σπουδαστών της δημοσιογραφίας, δίδοντάς τους την ευκαιρία να γράψουν δημόσια το πρώτο δημοσιογραφικό τους ρεπορτάζ. Το Black Monday.gr, παρουσιάζει το «Ποτέ μη λες για πάντα» της Αναστασίας Κορινθίου και το «Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης» του Γιάννη Φιλιππίδη, μέσα από τα μάτια δύο εν δυνάμει δημοσιογράφων, οι οποίοι και κέρδισαν με το σπαθί τους τη δημοσίευση του άρθρου τους, στην πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα της Δωδεκανήσου. 

ΒΙΒΛΙΑ 1

Το Ποτέ και το Πάντα, αγκαλιά με έναν αλήτη Απρίλη

Ανάμεσα στα παλαιοπωλεία στην πλατεία Αβησσυνίας, κρύβεται ένα στέκι για λίγους. Ένα καφέ – bar που συνδυάζει θέα και καλό γούστο για να ντύνει καλλιτεχνικές βραδιές. Βραδιές σαν αυτή. Ένα βράδυ που σε τίποτα δε θυμίζει τα μουντά βραδια του φθινοπώρου. Το μεγάλο και σχεδόν γεμάτο φεγγάρι και η αίσθηση πως δίπλα βρίσκεται η Ακρόπολη, ήταν αρκετά για να σε προϊδεάσουν για ότι θ’ ακολουθούσε.

Γράφουν: Αποστόλης Κορτιάνος & Λυδία Βουδούρη

Σπουδαστές του ΙΕΚ Δημοσιογραφίας

ΒΙΒΛΙΑ 3

     Οι προετοιμασίες τελειώνουν κι ο κόσμος έχει αρχίσει να ‘ρχεται. Σε λίγο ξεκινάει η παρουσίαση. Όλα θα εξαρτηθούν από τις απαιτούμενες  προϋποθέσεις, οι οποίες ειναι κάτι παραπάνω από ιδανικές. Οι δύο συγγραφείς Αναστασία Κορινθίου και Γιάννης Φιλιππίδης και η ηθοποιός Ελένη Τζώρτζη, παίρνουν θέση κι όλα είναι έτοιμα.

Η νεαρή Μάρθα Κατσιδώνη, που συντονίζει το πρόγραμμα, δίνει το λόγο στην ηθοποιό που θα απαγγείλει αποσπάσματα απο το βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου «Ποτέ μη λες για πάντα» και του Γιάννη Φιλιππίδη «Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης». Έπειτα, ο λόγος δίνεται εναλλάξ στους συγγραφείς για να μιλήσουν ο ένας τον άλλον.

Οι δύο συγγραφείς μοιράστηκαν προσωπικές τους στιγμές με το κοινό που στην πραγματικότητα ήταν «φίλοι» μας. Υπήρχε μια σχέση βαθύτερη που τους ένωνε με τους συγγραφείς, δεν ήταν περαστικοί, δεν ήταν τυχαίοι. Ήταν άνθρωποι που ήθελαν να βρίσκονται εκεί και, παρ’ όλο που ο κόσμος βρισκόταν κάτω, δεν έμοιαζε με παρουσίαση βιβλίου, αλλά με συνάντηση φιλική.

ΒΙΒΛΙΑ 6

Μας δίνει το λόγο η Μάρθα:

«Τώρα, η Λυδία θα “ανακρίνει” την κα Κορινθίου κι ο Αποστόλης τον κο Φιλιππίδη». Οι απαντήσεις τους, ντυμένες με ειλικρίνεια και γυμνές από ματαιοδοξία, πλαισιώσαν τα όσα είχαν ειπωθεί. Κίνησαν την περιέργεια σε όσους δεν είχαν διαβάσει τα βιβλία, να το πράξουν. Μα, κι εκείνοι, που τα είχαν διαβάσει, νοστάλγησαν τις εικόνες που είδαν μέσα από τα μάτια και το λόγο τους.

ΒΙΒΛΙΑ 5

Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με ένα ακόμη απόσπασμα από το κάθε βιβλίο. Δυνατό χειροκρότημα και οι φίλοι των συγγραφέων σπεύδουν συγκινημένοι, όχι μόνο να αγοράσουν τα βιβλία και να τους τα υπογράψουν, αλλά να τους δώσουν μια αγκαλιά ως «ευχαριστώ» για τα όσα έζησαν αυτή τη βραδιά και για τα όσα θα τους προσφέρει η ανάγνωση των βιβλίων τους.

Η γλυκιά αυτή βραδιά ολοκληρώνεται με ζεστές αγκαλιές και φωτογραφίες που θα θυμούνται για πολύ καιρό όλοι όσοι ήταν παρόντες. Ίσως, μέχρι την επόμενη φορά που θα δοθεί νέο ραντεβού με τους αγαπημένους μας συγγραφείς. Ο κόσμος κατεβαίνει τη σκάλα γεμάτος από συναισθήματα, ξεφυλλίζοντας τα νέα του βιβλία και παίρνοντας μυρωδιά από τις σελίδες τους. Μυρωδιά που ξέρουν να εκτιμούν όσοι αγαπούν τα βιβλία.

Πηγή: Black Monday.gr 

IMG_1826

Leave a Reply

Your email address will not be published.