ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΡΟΥ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ & ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

 

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, εορτάζει η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου.

Το εσπέρας της Κυριακής  26ης Ιουλίου, και ώρα 20:00΄, θα γίνει η καθιερωμένη λιτάνευσις της Ιεράς και Παλαιφάτου και θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος εις το συνήθη τόπο και στην συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα επιδώσει στην Εφορευτική Επιτροπή της Ιεράς Μονής αντίγραφον της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Αμοργιανής, προσφορά της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζεβιώτισσας Αμοργού.Ακολούθως θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, όστις και θα κηρύξει τον θείον Λόγο, συμπαραστατουμένου υπό του  Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Στη συνέχεια και περί ώρα 22:30΄ – 02:00, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, όρθρος και Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παΐσιος, και θα αναγνωσθή το Συναξάριον του Αγίου.

Το πρωί, θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας . Toν Θείο Λόγο θα κηρύξη ο κ.Θεόδωρος Κεσόγλου.

Τέλος θα αναπεμφθεί, προ της θαυματουργού Εικόνος, του Εφόρου και προστάτου της Νήσου Καλύμνου Αγίου Παντελεήμονος, δέησις υπέρ πάντων των όπου γης ευρισκομένων Καλυμνίων και εν θαλάσση πλεόντων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Leave a Reply

Your email address will not be published.