Με χαμηλές θερμοκρασίες υποδέχθηκαν πολίτες της Ρόδου, στο καφέ Ωβέρνη, τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Μένιο Σακελλαρόπουλο, που παρουσίασε στο νησί των Ιπποτών το 12ο βιβλίο του «Το σημάδι». Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυγοχιός και παρουσιάστηκε στη Ρόδο, παρουσία του συγγραφέα και με τη συνδρομή του βιβλιοπωλείου «ΚΑΡΑΒΑΚΙ».

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΡΗ ΡΟΔΟΣΤην παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου, η οποία επιδίωξε επιτυχώς να ταυτίσει το δημοσιογραφικό και συγγραφικό έργο του Μένιου Σακελλαρόπουλου, αναφερόμενη στα φάουλ και στα πέναλτι της ζωής και του αθλητισμού που γράφουν ιστορία…

«Το σημάδι» περιέγραψε η εκδότρια του Black Monday.gr και δημοσιογράφος Άννα Σαρρή, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι Πάνος Ρουμελιώτης και Μαρία Χαραλάμπους.

Ο κ. Μένιος Σακελλαρόπουλος, κατάφερε να μαγνητίσει το κοινό, τόσο με την αμεσότητά του λόγου του, όσο και από την παρουσίαση της ζωής του, που επέλεξε να την αποτυπώσει σε κεφάλαια, θυμίζοντας κείμενα μυθιστορήματος. Ο ίδιος συνομίλησε με το κοινό, ενώ υπέγραψε και αντίτυπα του βιβλίου του.

Ο κ. Σακελλαρόπουλος, ασκεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα εδώ και 36 συναπτά έτη, ενώ έχει κάνει τρεις φορές το γύρο της Ευρώπης, φτάνοντας ως τη Νότια Αφρική, με εκατοντάδες ρεπορτάζ και χιλιάδες βίντεο. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, από τον οποίο έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για τηλεοπτικά του θέματα.

«Το σημάδι» είναι το 12ο βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου, με «πρωταγωνιστή» τον Στέφανο Δημητρίου, φοιτητή ιατρικής, που μέσα σε ένα λεπτό, κατέστρεψε ολόκληρη τη ζωή του. Το πάθος του για Ελβίρα, μια ψευδαίσθηση που τον τύλιξε ασφυκτικά και τον οδήγησε σε μια αποτρόπαια πράξη που θα πλήρωνε ακριβά. Ένοχος για έναν φόνο και μια απόπειρα, άρχισε να περιδιαβαίνει τις φυλακές της χώρας. Μια σπαρακτική ανθρώπινη ιστορία με συγκλονιστική εξέλιξη που καθηλώνει και συγκινεί.

«Το σημάδι» μέσα από τη ματιά του Black Monday.gr

«Το σημάδι», είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του κ. Μένιου Σακελλαρόπουλου. Τίτλος με διττή σημασία, που περιγράφεται, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά στην πορεία μίας τραγικής ιστορίας. «Το σημάδι» αποτυπώνεται στο πρόσωπο της συμπρωταγωνίστριας του μυθιστορήματος, αλλά και στη ζωή του πρωταγωνιστή Στέφανου. Μία ζωή που σημαδεύεται βίαια και καταλυτικά. Μία στιγμή, ένα λεπτό, μερικά δευτερόλεπτα, που σημαδεύουν τη ζωή των ηρώων.

Ο κ. Μένιος Σακελλαρόπουλος, αποτυπώνει τις λέξεις στο χαρτί ως φωτεινές εικόνες που μεταδίδουν στιγμές και μυρωδιές. Λέξεις συνθέτουν προτάσεις που μεταφέρουν νοήματα ζωής, ανεκτίμητης αξίας και σημασίας.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΗΜΑΔΙΈνα μυθιστόρημα με δύο συγκλονιστικά στοιχεία, το χρόνο και το συναίσθημα. Ο χρόνος καταδικάσει σε μερικά δευτερόλεπτα και παρουσιάζει στο μέγιστο βαθμό του τη σημασία μίας στιγμής, μίας απόφασης. Το συναίσθημα, πάθος, λύπη, οργή, κατακλύζουν και σημαδεύουν. Δημιουργούν συνθήκες ανατρεπτικές, αλλά μη αναστρέψιμες. Παρουσιάζεται στον υπέρτατο βαθμό η σημασία των συναισθημάτων και η ένταση που αυτά προκαλούν, οι συνέπειες που δημιουργούν. Συναισθήματα ντυμένα με τραγικές εικόνες. Άλλοτε εικόνες πόνου, απελπισίας και άλλοτε εικόνες μεγαλοψυχίας και βαθιάς αγάπης.

Ο κ. Μένιος Σακελλαρόπουλος, ως συγγραφέας, αλλά και ως δημοσιογράφος, δεν παραλείπει να ερευνήσει τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές της χώρας, τους χώρους της δικαιοσύνης, αλλά και να εξερευνήσει τον τομέα της ιατρικής. Γνώσης αληθινές, ανεκτίμητης αξίας, που συνδυάζονται άψογα για την αποτύπωση μίας ιστορίας που είναι τόσο καλογραμμένη που αναζητάς εάν οι ήρωες είναι πραγματικά τραγικά πρόσωπα που βίωσαν μία στιγμή ως αιωνιότητα. Δικαιολογεί και εξηγεί – συμπονά τα ανθρώπινα λάθη και πάθη σε μία συνδυαστική γραμμή που σε οδηγεί σε έντονη αποτύπωση μίας τραγικής ιστορίας, ενώ σε βουτάει στην καθημερινότητα της ανατροπής χωρίς ουδείς να γνωρίζει που θα οδηγήσει…

Μέσα από μία ελεύθερη κίνηση – αυτό το ένα λεπτό – που δεν εμποδίζεται με κανένα περιορισμό, λόγω της ένστασης, του πάθους, των συνθηκών, προκύπτει η απόλυτη – οριστική φυλάκιση, ο εγκλωβισμός. Μία στιγμή σφράγισε την καταδίκη ενός ανθρώπου, που μόλις ξεκινούσε να φοιτά στο πανεπιστήμιο, δημιουργώντας κολαστικές συνέπειες, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον περίγυρό του. Τα συρματοπλέγματα της φυλακής τύλιξαν τη ζωή του, ενώ θα έπρεπε να είχαν υψωθεί εκεί μπροστά του ανυπέρβλητα, εκείνο το λεπτό που βίωνε την απόλυτη ελευθερία της βούλησης.

Το μυθιστόρημα «Το σημάδι» σε οδηγεί να αναρωτηθείς εάν η μοίρα, που δεν ξέρεις πότε και που θα σε οδηγήσει, θέλει να σε διδάξει ορισμένα σκληρά, αλλά ίσως αναγκαία βιώματα.  Έρχεται να σε διδάξει όλα όσα νόμιζες ότι δεν θα έκανες ποτέ ή όλα όσα έκρινες πάντα. Οι ρυτίδες στις καρδιές των ανθρώπων από τις πληγές που τους χάρισε η ζωή βαθύτερες και ουσιαστικότερες απ΄ αυτές των ετών που αποτυπώνονται σε ματωμένα χέρια.

Πηγή: www.blackmonday.gr

Φωτορεπορτάζ: Nicolas Nanev

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΔΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΡΗ ΡΟΔΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΡΗ ΡΟΔΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΗΜΑΔΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΡΗ ΡΟΔΟΣ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ NANEV

Leave a Reply

Your email address will not be published.