Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” , παρουσίασε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων με την ευκαιρία του εορτασμού των 170 χρόνων από την ίδρυσή της, το αφιέρωμα στο “Τελευταίο Ταξίδι του Θ/Κ Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα” .

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ 3Στην κατάμεστη “Αίθουσα των Τροπαίων” , ο Ιστορικός – Συγγραφέας κ. Σαρ. Καργάκος “άνοιξε” την εκδήλωση με ομιλία για το Α/Τ Βασίλισσα Όλγα. Ακολούθησε ο Αντιναύαρχος ε.α. κ. Ξ. Μαυρογιάννης (Πρόεδρος του Συνδέσμου αποφοίτων Σ.Ν.Δ.-Διευθυντής περιοδικού “Ναυτική Ελλάς”) με ομιλία για την ιστορία της Σχολής. Τρίτος ομιλητής ο Δρ Ζήσης Φωτάκης – Λέκτωρ Ναυτικής Ιστορίας στην Σ.Ν.Δ. ο οποίος ανέλυσε τις προσωπικότητες και το έργο των Λεωνίδα Παλάσκα και Ηλία Κανελλόπουλου σε σχέση με την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον Ναύαρχο ε.α. και επίτιμο Αρχηγό Στόλου κ. Γ. Μόραλη (βετεράνος του Β’.Π.Π.) .

Ακολούθησε η παρουσίαση του αφιερώματος της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” . Μετά από την αναφορά στις δράσεις μας από την κ. Ευδοκία Βουβάλη, τον λόγο πήρε ο κ. Νικ. Παπαδόπουλος, που αναφέρθηκε στην έρευνα, την τεκμηρίωση και τις πηγές του ιστορικού αυτού ντοκυμαντέρ με τίτλο “Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα”, το οποίο έχει ήδη προβληθεί επί του Θ/Κ Αβέρωφ και στην Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την επίδοση αναμνηστικής πλακέτας εκ μέρους της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” , στον Διοικητή της Σχολής Υποναύαρχο κ. Λεβέντη (ΠΝ) και αντίστοιχα αναμνηστικού μεταλλίου για τα 170 χρόνια της Σχολής προς την Πολιτιστική μας Ομάδα.

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ 2Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τον Διοικητή της Σχολής :
Ο Διευθυντής Γραφείου Στρ. Ιερέων ΓΕΝ, πανοσιολογιώτατος π. Ιουστίνος Μαρμαρινός
Ο Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υποναύαρχος κ. Διακόπουλος (ΠΝ),
Ο Αντιπρόεδρος Σ.Α./ΣΝΔ Υποναύαρχος ε.α. κ. Αντ. Αναστασάκης (ΠΝ)
Ο Υποδιοικητής της Σ.Ν.Δ. , Αρχιπλοίαρχος κ. Πελεκανάκης (ΠΝ),
Ο Διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου Αρχιπλοίαρχος κ. Νασόπουλος (ΠΝ),
Ο Διοικητής Σχολής Εξασκήσεως Ναυτικής Τακτικής, Πλοίαρχος κ. Τετραδάκος (ΠΝ)
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ΣΝΔ & τ. Διοικητής Αμφιβίων Δυνάμεων Πλοίαρχος κ. Σαλβετάς (ΠΝ),
Ο Συντονιστής Εκπαίδευσης ΣΝΔ Πλοίαρχος κ. Θ. Πολύχρονος,
Ο κοσμήτωρ της Σχολής , καθ. κ. Κούκος και πολλοί καθηγητές της Σχολής.

Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά την Διεύθυνση Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ και την Διοίκηση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, για την εμπιστοσύνη τους προς την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” και για την δυνατότητα που μας δίνουν να προβάλουμε σε Αξιωματικούς , Υπαξιωματικούς και μαθητές των Σχολών, θέματα από την Ιστορία της Δωδεκανήσου.

Ευχαριστούμε επίσης και το μέλος μας Παναγιώτη Θεοδωρίδη για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.