2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

                            Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο προβολών ταινιών Μικρού Μήκους 

            Το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που διοργάνωσε ο Όμιλος «CINE-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προβολές ταινιών μικρού μήκους από μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δωδεκανήσου και όχι μόνο, που  πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 αντίστοιχα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

            Στο φεστιβάλ προβλήθηκαν συνολικά 23 ταινίες Μικρού Μήκους, μαθητικές κινηματογραφικές δημιουργίες  18 σχολικών   κινηματογραφικών ομάδων   Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

 Συγκεκριμένα συμμετείχαν:

Α/θμια Εκπαίδευση

3/Θ Δημ. Σχολείο  Καλαβαρδών, 2/θ Δημοτικό Σχολείο Αρχίπολης,  2ο  Δημοτικό Ρόδου,  5ο Δημοτικό Ρόδου, Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, 2ο  Δημοτικό Σχολείο  Αφάντου,  17o Δημοτικό Ρόδου, 13ο Δημοτικό Σχολείο  Σερρών, Δημοτικό Σχολείο Κατσικά Ιωαννίνων.

Β/θμια Εκπαίδευση

 TEE Ειδικής Αγωγής, 3ο Γυμνάσιο Ρόδου,  Ροδίων Παιδεία, 4ο Γυμνάσιο Ρόδου, 4ο ΓΕΛ Ρόδου,1ο  ΕΠΑΛ-ΕΚ Ρόδου,  Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Κω, 1ο Γυμνάσιο Κω, Γυμνάσιο- Λυκειακές Ταξεις Χάλκης

Η θεματολογία επίκαιρη με παιδαγωγικά-μαθησιακά κριτήρια δοσμένη, αλλά και με  ποικιλία  κινηματογραφικής τεχνικής κέντρισε το ενδιαφέρον, χαροποίησε και συγκίνησε το πολυπληθές μαθητικό, κατά κύριο λόγο, κοινό. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν πάνω σε μια δημιουργική δραστηριότητα, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης, να γίνουν κριτές και ερευνητές του άμεσου προσωπικού τους περιβάλλοντος παρατηρώντας και καταγράφοντας κινηματογραφικά με κριτική ματιά την καθημερινότητα τους.

            Οι μαθητές/τριες των κινηματογραφικών ομάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με υποδειγματικό τρόπο, συλλογικά και δημοκρατικά ψήφισαν και βράβευσαν τις (3) τρεις καλύτερες κινηματογραφικές σχολικές ταινίες. Κληρώθηκαν επίσης μια videocamera και μια actioncamera. Επιπλέον προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα και δόθηκαν βεβαιώσεις σε όλες τις συμμετέχουσες σχολικές κινηματογραφικές ομάδες.

            Οι  διακριθείσες ταινίες θα προωθηθούν και θα προβληθούν στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

            Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με  βραβευμένες και πρωτότυπες κινηματογραφικές δημιουργίες, ελληνικές και ευρωπαϊκές παραγωγές, με μηνύματα ευρύτερα και πραγματικό αισθητικό αποτέλεσμα από άποψη κινηματογραφικής γραφής καθώς και με 9 μικρά διαφημιστικά spots του διαγωνιστικού  Προγράμματος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, «Κοινωνία για Όλους»          

            Ευχαριστούμε από καρδιάς και  όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς των  Σχολείων για την άψογη  συνεργασία σε όλα τα στάδια προετοιμασίας  του Φεστιβάλ και συγχαίρουμε όλα τα παιδιά των κινηματογραφικών ομάδων για τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες.

            Εξαιρετικά ευχαριστούμε το χορηγός μας, ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ & ΜΑΙΡΗ ΧΡΙΣΤ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ καθώς και τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιδιαίτερα το  Χορηγό  Επικοινωνίας το ραδιόφωνο «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΡΟΔΟΣ 103,7FM».

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Λευτέρη Γκοτζογιάννη για την αφιλοκερδή  του συνεισφορά  στην τεχνική υποστήριξη του διήμερου προβολών,  καθώς και  το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για την ευγενή παραχώρηση της αίθουσας και κυρίως τον τεχνικό τους κ. Γιώργο Πετροσιάν για την άψογη συνεργασία μας.

    Για ιδέες, προτάσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες επικοινωνήστε μαζί μας στο: cine.ekpaideusi@yahoo.gr και στο f/b:  www.facebook.com/omiloscine.ekpaideysh.

Η  συντονιστική ομάδα του Ομίλου CINE-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Ρόδος. 21 Ιουνίου 2016

Αδαμόπουλος Παναγιώτης

Ζέππου Αναστασία

Μαρίνου Ιωάννα

Ορφανός Στέλιος

Πρέπη Ανδρομάχη

Σπανός Πέτρος

Leave a Reply

Your email address will not be published.