Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη.

Αν έχεις την πρώτη, εμπιστεύεσαι τη ζωή. Εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο. Διώχνεις την καχυποψία που σε δηλητηριάζει. Όχι ότι είναι κακό να καχυποπτεύεσαι κάπου –κάπου, κάποιους- κάποιους, αλλά να… δεν έχεις καλό καύσιμο, αν στηρίζεσαι μόνο στην καχυποψία.

Αν έχεις την δεύτερη, έχεις λόγο και να ζεις. Χωρίς αυτή η ζωή θα ήταν μια θλιβερή πραγματικότητα. Που αν την καλοεξετάσεις είναι θλιβερή, αλλά επιλέγεις, αν θα δεις το ποτήρι άδειο ή γεμάτο από τα καλούδια του κόσμου. Φαντάσου έναν κόσμο χωρίς Ελπίδα. Σκοτάδι πηχτό.

Αν έχεις την τρίτη, τα’χεις όλα. Ακόμα και απένταρος. Αρκεί να ξέρεις να αγαπάς πρώτα εσένα για να μπορείς να αγαπήσεις και τους άλλους. Μην κολλάς σε φαιδρές τυπολογίες που συνδέουν την Αγάπη στον εαυτό σου με την εγωπάθεια. Μεγίστη αναπηρία η έλλειψη Αγάπης, ανάπηρος ψυχικά όποιος δεν ένοιωσε το θαύμα της. Και αν δεν αγαπηθείς από σένα, κανείς δεν θα σε αγαπήσει.

Τρεις σπουδαίες αρετές γιόρταζαν σε μια μέρα.

Κι εγώ θέλω να σου τα ανακατέψω όλα αυτά με τις εκλογές, τους ανύπαρκτους σωτήρες, τους κωμικούς που θα μπουν στη Βουλή και μένα που θα δημιουργήσω home cinema που θα απολαμβάνω το θέατρο που θα εκτυλιχθεί στο Κοινοβούλιο που θα εκλεγεί αύριο.

Ντρέπομαι.

Που ο λαϊκισμός πρωτοστατεί. Και που κάποιοι τον αντιμετωπίζουν ως αναγκαίο κακό αλλά και καθόλου αντιμετωπίσιμο.

Ντρέπομαι που οι εκλεγμένοι δολοφόνοι μιλούν πια ανερυθρίαστα για τα καμώματά τους ζητώντας συνενόχους για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Ντρέπομαι που δεν γίνονται σημαία τα σκάνδαλα των πολιτικών, αλλά τα μέσα προωθούν όποιον τους πληρώνει κάθε φορά. Ακόμα και ο κωμικός κύριος Λεβέντης θα μπει στη Βουλή με όλο του το σόϊ. Σύζυγος, κουνιάδες, ανιψιές, αδέρφια, ξαδέρφια… Το τερμάτισες Πρόεδρε. Εσύ και ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου και ο Μιχαλολιάκος το ίδιο κάνουν.

Ντρέπομαι που ακόμη κάποιοι μιλούν για αυτοδυναμία, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι το πολιτικό μέλλον σημαίνει συνεργασία, σύμπραξή, συνεννόηση, συμμετοχή. Ό,τι καλόσημο δημιουργεί ο σύνδεσμός «συν» δηλαδή.

Τέλος, ντρέπομαι για κάποιες από τις αναγκαίες επιλογές προσώπων όλων των κομμάτων που διεκδικούν βουλευτικές έδρες. Όλων.

Στο δια ταύτα: μπορούν να μπουν και τα εννέα που διεκδικούν θέση στη Βουλή; Με ένα μόνο προαπαιτούμενο: έξω οι εριστικοί, οι καυγατζήδες, οι άνευ λόγου τσαμπουκάδες, οι άεργοι, οι ρήτορες, οι αυτάρεσκοι, οι νάρκισσοι.

Να κριθούν όλοι τους από την αποτελεσματικότητά τους εντός δέκα μηνών και αν καταδειχθούν αναποτελεσματικοί, να αντικατασταθούν από τους επιλαχόντες. Άμεσα. Χωρίς συζήτηση. Με διαφάνεια.

Αυτό. Το απλό αλλά ζόρικο για να εφαρμοστεί. Γιατί όποιος μπει εκεί μέσα το κάνει μαγαζάκι του.

Καλή ψήφο, καθαρή σκέψη και το νου σου στις αρετές.

Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη.

Ευτυχώς για αυτές δεν χρειάζεται να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ.

Μόνο το τίμημα για να τις έχεις. Γιατί όσο και να σε προδώσουν κάποιοι άνθρωποι, πάντα κάπου είναι κρυμμένοι εκείνοι που μπορούν να φέρουν την χαρά. Χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς να νοιώσεις ηλίθιος.

– See more at: http://www.iporta.gr/anoixti-porta/editorial/item/6996-tria-dora-prin-tin-psifo-sou-tis-tzinas-davila#sthash.HZKqOuRk.dpuf

Leave a Reply

Your email address will not be published.